Ολυμπία Τελιγιορίδου: Αναβάθμιση σε 24ωρη λειτουργία του ΚΕΦΙΑΠ (Κέντρου Χρονίων Παθήσεων) Άργους Ορεστικού

/

Μετά από προσπάθεια δύο ετών ένας στόχος μας υλοποιείται. Το ΚΕΦΙΑΠ (Κέντρο Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης) του Άργους Ορεστικού θα λειτουργήσει σε 24ωρη βάση με ανοιχτή και κλειστή νοσηλεία.

Θέλω να ευχαριστήσω την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, τους κ.κ. Ξανθό και Πολάκη καθώς και τους κ. Γ. Κίρκο, Διοικητή της 3ης ΥΠΕ και τον κ. Β. Αντωνιάδη, Διοικητή του Νοσοκομείου Καστοριάς, για την αγαστή συνεργασία και τις άοκνες προσπάθειές τους, ώστε το ΚΕΦΙΑΠ Άργους Ορεστικού να λειτουργήσει προς όφελος των ασθενών, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις αναγκάζονται να πηγαίνουν σε ιδιωτικά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης για αποθεραπεία.

Το ΚΕΦΙΑΠ θα λειτουργήσει με 25-30 κλίνες και έχει ήδη δρομολογηθεί, μέσω διαγωνισμού, η πρόσληψη 17 ατόμων επιστημονικού προσωπικού και 10 ατόμων βοηθητικού προσωπικού για την εύρυθμη  λειτουργία του και τις ανάγκες των ασθενών.

Επίσης με απόφαση του Διοικητή της 3ης ΥΠΕ κ. Κίρκου ιδρύεται και κινητή μονάδα η οποία θα συντονίσει το έργο των ΚΕΦΙΑΠ που ανήκουν στην 3η ΥΠΕ.

Ένα χρόνιο πρόβλημα και αίτημα της περιοχής μας επιλύεται με τον καλύτερο τρόπο προς όφελος της κοινωνίας.

Γραφείο Τύπου Ολυμπίας Τελιγιορίδου

Προηγούμενο Άρθρο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Καστοριάς (φωτο+video)

Επόμενο Άρθρο

Παράταση ημερομηνίας υποβολής προτάσεων μέχρι τις 29/03/19 στο Μέτρο 4 για επενδύσεις σε υποδομές εγγείων βελτιώσεων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

Τελευταία από Τοπικά Νέα