ΜΠΕΤΣΚΕΣ ΚΟΜΠΑΝΥ: «Yπακούοντας και φέτος στα Καστοριανά Ραγκουτσάρια» (σειρά φωτογραφιών)

κατηγορία : Εκδηλώσεις/Τοπικά Νέα από

Με τεράστια επιτυχία οι «ΜΠΕΤΣΚΕΣ ΚΟΜΠΑΝΥ» πραγματοποίησαν την εκδήλωσή τους, υπακούοντας και φέτος στα Καστοριανά Ραγκουτσάρια!

Παρά το έντονο, αλλά υποφερτό, κρύο, οι «ΜΠΕΤΣΚΕΣ ΚΟΜΠΑΝΥ», πραγματοποίησαν και φέτος στις 6 Ιανουαρίου με τεράστια επιτυχία, την καθιερωμένη τους εορταστική εκδήλωση, στο πλαίσιο των Καστοριανών Ραγκουτσαριών, στον ίδιο εδώ και 17 χρόνια χώρο δίπλα από τις «κούνιες» στην Ν. Παραλία, σημαίνοντας ουσιαστικά την έναρξη του Καστοριανού Καρναβαλιού.

Μετά τον Αγιασμό των υδάτων και την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, άρχισαν να φτάνουν εκατοντάδες συμπολίτες μας και ξένοι επισκέπτες στον χώρο της εκδήλωσης, για να ακολουθήσει μέχρι το βράδυ ένα ξέφρενο γλέντι, πάντα με την μοναδική παραδοσιακή ορχήστρα της παρέας «ΜΠΕΤΣΚΕΣ ΚΟΜΠΑΝΥ», διατηρώντας ζωντανή την παράδοση των Καστοριανών Ραγκουτσαριών αλλά δείχνοντας παράλληλα και την Καστοριανή φιλοξενία.

Να σημειώσουμε, οτι φέτος για πρώτη φορά, παρασκευάστηκαν επί τόπου και προσφέρθηκαν, νοστιμότατες τσιγαρίδες.

Ευχαριστούμε την Βουλευτή της Ν.Δ. Καστοριάς Μαρία Αντωνίου, τον Αντιπεριφερειάρχη μας Σωτ. Αδαμόπουλο, τον Αντιπεριφεριάρχη Τουρισμού – Επιχειρημετικότης Παν. Κώττα, τον Δ/τή του Αστ/κού Τμήματος Καστοριάς Χαρ. Καρακίτση και όλους, όσοι και φέτος με την αθρόα συμμετοχή τους, τίμησαν την εκδήλωσή μας. Ευχαριστούμε επίσης, την ταβέρνα «Σάνιες», το KAFE «Περίπου» και τον Σύλλογο «ΤΟ ΑΠΟΖΑΡΙ», για την παραχώρηση των τραπεζοκαθισμάτων, όπως και την εταιρεία ΝΙΚΟΛΑΟΥ Α. & ΣΙΑ ΟΕ, για την προσφορά μιάς γάστρας.

Πρώτα με υγεία, ραντεβού του χρόνου, την ίδια μέρα, στον ίδιο χώρο.

Η παρέα «ΜΠΕΤΣΚΕΣ ΚΟΜΠΑΝΥ»

(Θα ακολουθήσει προσεχώς σε νέα ανάρτηση του fonikastorias.gr.,VIDEO, από την εκδήλωση)