Με μικρή συμμετοχή η ενημερωτική εκδήλωση για τα διόδια

κατηγορία : Τοπικά Νέα από

 

«Στις συναντήσεις που είχα με τις Βουλευτές και με κάποιους Δημάρχους του Νομού  και οι οποίοι ήταν υπέρ της κατάργησης τ ου σταθμού διοδίων  στον Αλιάκμονα,  είχα κρατήσει επιφυλακτική στάση,  λέγοντας ότι αν γίνει αυτό, ενδεχομένως να σας ενοχλεί περισσότερο ο νέος σταθμός διοδίων που θα δημιουργηθεί στη  Σιάτιστα.

Τώρα πλέον δημιουργήθηκε ένα ασφυκτικό περιβάλλον   σε όσους θέλουν να μετακινηθούν από την Κοζάνη προς την Καστοριά και αντίθετα», ανέφερε ο πρόεδρος της  ΕΓΝΑΤΙΑΣ Α.Ε  Απόστολος Αντωνούδης κατά τη  διάρκεια  της ενημερωτικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι  στο  αμφιθέατρο της Π.Ε Καστοριάς.

Την  πρωτοβουλία για τη διοργάνωσης της συγκεκριμένης εκδήλωσης  είχαν το  Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και το  Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Καστοριάς. Ωστόσο, μικρή ήταν  η παρουσία των εκπροσώπων φορέων και των πολιτών.

Σε δηλώσεις του νωρίτερα ο πρόεδρος της  ΕΓΝΑΤΙΑΣ Α.Ε τόνισε  ότι ο σχεδιασμός για τη λειτουργία των διοδίων   διαμορφώθηκε  σύμφωνα  με την τελευταία ΚΥΑ που εκδόθηκε τον Μάιο η οποία προβλέπει «μετωπικά  διόδια στη  Σιάτιστα και όχι στον Αλιάκμονα και πλευρικά  διόδια  στον κόμβο  της  Σιάτιστας και στον κόμβο της Καλαμιάς Κοζάνης.

Είναι ένας σχεδιασμός ο οποίος προβλέπεται να ολοκληρωθεί  σύμφωνα με την ΚΥΑ τέλος Οκτωβρίου να σας πω  εκ των προτέρων ότι είναι πολύ σφιχτές οι ημερομηνίες άρα λοιπόν  δεν μπορούμε να είμαστε έτοιμοι αυτή τη  χρονική περίοδο, φαντάζομαι ότι ο σχεδιασμός θα ολοκληρωθεί  τις αρχές του  2018».

Όσο  θα έχει την ευθύνη των σταθμών διοδίων η Εγνατία Οδός, οι χρεώσεις  θα είναι 0,03 ευρώ ανά χιλιόμετρο .

Ε.Ψ.