Με λιτές εκδηλώσεις και χωρίς παρέλαση ο εορτασμός της 109ης Επετείου Απελευθέρωσης της Καστοριάς & του Πολιούχου της Αγ. Μηνά (φωτο)

/

Λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου και λαμβάνοντας υπόψη τα ισχύοντα μέτρα για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, γιορτάστηκε φέτος, με την παρουσία του Γ.Γ. Εθνικής Άμυνας, κ. Αντ. Οικονόμου που εκπροσώπησε την Ελληνική Κυβέρνηση και λοιπών πολιτικοστρατιωτικών μας αρχών, η 11η Νοεμβρίου, Ημέρα του Πολιούχου μας Αγίου Μηνά και Επέτειος Απελευθερωσης της Καστοριάς από τον τουρκικό ζυγό το 1912.

Την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σχετικές ομιλίες στα σχολεία μας.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας τελέστηκε στον Ι. Μητροπολιτικό μας Ναό Μέγας Πανηγυρικός Aρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Τοποτηρητή Μητροπολίτη Γρεβενών κ. Δαβίδ.

Σήμερα Πέμπτη 11 Νοεμβρίου,, πραγματοποιήθηκε Όρθρος και Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Καστοριάς, ιερουργούντος του Σεβ. Τοποτηρητή Μητροπολίτη Γρεβενών κ. Δαβίδ, υποδοχή των Τιμίων λειψάνων του Αγίου Μηνά, Επίσημη Δοξολογία και Εκφώνηση του πανηγυρικού της Ημέρας, από την Αρθρογράφο – Λαογράφο, κα Μαρούλα Βέργου Γκαμπέση.

Ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο των Πεσόντων στην Πλατεία Μακεδονομάχων, κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.

Να σημειώσουμε, ότι το απόγευμα της Τετάρτης 10 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε και στον Ι. Ναό του Αγίου Μηνά, Πανηγυρικός Εσπερινός, όπως και σήμερα το πρωϊ, Ημέρα Επετείου της Απελευθέρωσης της Καστοριάς, πραγματοποιήθηκε στον εορτάζοντα Ι. Ναό του Πολιούχου μας, Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

fonikastorias.gr

Προηγούμενο Άρθρο

ΠΔΕ Δυτ. Μακεδονίας: «Έγκριση Χρηματοδότησης Διαπιστευμένου Σχεδίου Μαθησιακής Κινητικότητας ΚΑ1, Τομέας Σχολικής Εκπαίδευσης, Erasmus+ 2021»

Επόμενο Άρθρο

Μήνυμα Δέσποινας Κοζατσάνη για την ημέρα του Πολιούχου Αγίου Μηνά & την 109η Επέτειο Απελευθέρωσης της Καστοριάς & του Άργους Ορεστικού

Τελευταία από Εκδηλώσεις