/

Με λαμπρότητα γιόρτασε η πόλη μας τα Ελευθέριά της (μεγάλη σειρά φωτογραφιών)

Με λαμπρότητα και παρουσία των Σεβ. Μητροπολιτών Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου, Νικοπόλεως & Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου και Καστορίας κ. Σεραφείμ, του Υφ. Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, που εκπροσώπησε την Κυβέρνηση, του πρώην Προέδρου της Βουλής Φιλ. Πετσάλνικου, των Βουλευτών του Νομού μας, Ολυμπίας Τελιγιορίδου & Μαρίας Αντωνίου, των τοπικών μας αρχών, του Δ/τή Μεραρχίας Υποστηρίξεως, Υποστρατήγου Γρηγ. Γρηγοριάδη ως εκπρόσωπος του Δ/τη του Γ’ Σ.Σ., λοιπών πολιτικοστρατιωτικών μας εκπροσώπων και πλήθους κόσμου, η Καστοριά γιόρτασε σήμερα την 105η Επέτειο της Απελευθέρωσής της από τον τουρκικό ζυγό, το 1912 και τον Πολιούχο της Άγιο Μηνά.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις που ξεκίνησαν χθές, κορυφώθηκαν σήμερα, με την γιορτή του Πολιούχου μας Αγίου Μηνά και την Επέτειο της Απελευθέρωσης της πόλης μας.

Το πρωΐ τελέστηκε πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι. Ν. του Αγίου Μηνά και Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου και των Τιμίων λειψάνων Αυτού στον Μητροπολιτικό μας Ναό, όπου εκεί, έγινε έπαρση της Ελληνικής Σημαίας, τέλεση επίσημης Δοξολογίας και εκφώνηση του πανηγυρικού της Ημέρας από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Καστοριάς, Ιωάννη Τόμου.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο Πεσόντων στην Πλ. Μακεδονομάχων και κατάθεση στεφάνων.

Ακολούθησε παρέλαση στην οδό Μ. Αλεξάνδρου, στην οποία συμμετείχαν επίσης, η 71η Α/Ν Κιλκίς και η Β’ Μοίρα Καταδρομών Νάουσας.

Αμέσως μετά την παρέλαση ο Υφυπουργός Εξωτερικών Γ. Αμανατίδης δήλωσε:

«Χρόνια πολλά σε  όλους  τους πολίτες της Καστοριάς.  105 χρόνια από την Απελευθέρωση της  Καστοριάς. Είμαστε περήφανοι για την παρέλαση και  γι’ αυτό που είδαμε  στην Καστοριά, γιορτάζει  σήμερα και ο πολιούχος της  Άγιος Μηνάς.

Θέλω να σας πω το  εξής:  Οι αγώνες και οι θυσίες όλων όσοι έχουν  πέσει για την ελευθερία δεν είναι μόνο παράδειγμα. Είναι και πυξίδα προσανατολισμού όλων των   δικών μας αγώνων . Είμαστε σε μια  φάση  που η ελληνική κοινωνία ανακάμπτει και  χρειάζεται όλοι μαζί να προσπαθήσουμε για το καλύτερο για να συνεχίσει  η χώρα μας  να έχει τη θέση που της αξίζει στο παγκόσμιο περιβάλλον»

Μετά το πέρας της παρέλασης, ο Δήμαρχος Καστοριάς Αν. Αγγελής, δεξιώθηκε στο Δημαρχείο τις Αρχές και τους πολίτες.

Το απόγευμα, επρόκειτο η Ιερή Εικόνα του Αγίου Μηνά, να μεταφερθεί εν πομπή, από τον Μητροπολιτικό μας Ναό, στον Ι. Ναό του Αγίου Μηνά, συνοδεία Πολιτιστικών Συλλόγων με παραδοσιακές στολές, ενώ θα ακολουθήσει λαμπαδηδρομία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Το βράδυ σήμερα, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων, θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο της ΕΔΗΚΑ Α.Ε, συναυλία, από την Συμφωνική Ορχήστρα νέων «Μούσα» του Μεγάρου Μουσικής της Θεσ/νίκης.

Προηγούμενο Άρθρο

Το μήνυμα της Μαρίας Αντωνίου για τον εορτασμό της απελευθέρωσης της Καστοριάς

Επόμενο Άρθρο

Επετειακή εκδήλωση με σημαντική δήλωση του Δημάρχου Καστοριάς! (φωτογραφίες)

Τελευταία από Παράδοση

Η «ΜΠΕΤΣΚΑ»

Το Πάσχα δεν το θύμιζαν μόνο τα κόκκινα αβγά, ούτε τα τσαρούχια,