Με λαμπρότητα γιόρτασε η Καστοριά και η Περιφερειακή μας Ενότητα την Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου (πλούσιο φωτορεπορτάζ)

κατηγορία : Εκδηλώσεις/Τοπικά Νέα από

Με επίκεντρο και φέτος τον Μητροπολιτικό μας Ναό, η Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς γιόρτασε την Θεομητορική εορτή της Κοίμησης της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Το απόγευμα της Δευτέρας 14 Αυγούστου, τελέστηκε στον Μητροπολιτικό μας Ναό, με την παρουσία πλήθους πιστών, η Ακολουθία του Εσπερινού και η λιτάνευση της θαυματουργού Εικόνας της Πορφύρας, στους δρόμους της πόλης.

Το πρωΐ της επομένης, 15 Αυγούστου, τελέσθηκε στον Ι. Ναό Μητροπόλεως, Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Σερραφείμ και στις 6.30 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε η Ακολουθία του Εσπερινού και στη συνέχεια, η Ι. Εικόνα της Πορφύρας, μεταφέρθηκε με πομπή, συνοδεία των πολιτικοστρατιωτικών μας αρχών, του Συλ. «Αθ. Χριστόπουλος» και πιστών, στο καράβι «ΟΛΥΜΠΙΑ» (στη θέση «Σταυρός») και στη συνέχεια , εν πλώ, Στην Ιερά Μονή Παναγίας Μαυριώτισσας, όπου παρουσία πλήθους πιστών, εψάλησαν τα εγκώμια πρός την Υπεραγία Θεοτόκο.

Την Κοίμηση της Παναγίας μας πανηγύρισαν και πολλοί άλλοι Ιεροί Ναοί του νομού μας, με εορταστικές εκδηλώσεις.