Μετά τη διάρρηξη του Ιατρείου του το Τ.Τ. του ΕΕΣ Καστοριάς σταματά να δέχεται φάρμακα που προσφέρουν οι πολίτες

κατηγορία : Τοπικά Νέα/Υγεία από

Το Δ.Σ του Τοπικού Τμήματος Ε.Ε.Σ Καστοριάς αποφάσισε να μην δέχεται στο εξής φάρμακα τα οποία προσφέρουν οι πολίτες για να διατίθενται σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας.

Την απόφαση του Δ.Σ, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Τμήματος π. Φιλώτας Ταλίδης.

«Είναι γνωστό ότι ο Ε.Ε.Σ είναι μία δομή η ύπαρξη της οποίας είναι κυρίως για να ανακουφίσει τον πόνο των ανθρώπων οι οποίοι είναι ανήμποροι είτε οικονομικά, είτε από άποψη υγείας ή για οποιονδήποτε λόγο, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε ορισμένες υποχρεώσεις τους.

Πάντα το Ιατρείο Α΄ Βοηθειών του Τοπικού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Καστοριάς, προσπαθούσε να μετριάσει αυτόν τον πόνο είτε προσφέροντας εννοείται αφιλοκερδώς, πρώτες βοήθειες, ενεσοθεραπείες κλπ, αλλά επίσης διακινώντας και κάποια φάρμακα τα οποία πολίτες της Καστοριάς τα έδιναν στο Ιατρείο Α΄ Βοηθειών με σκοπό να διανεμηθούν σε συμπολίτες μας οι οποίοι αδυνατούσαν να ανταπεξέλθουν στην αγορά αυτών των φαρμάκων.

Δυστυχώς, ως διοίκηση του Τοπικού Τμήματος Ε.Ε.Σ Καστοριάς μετά το τελευταίο συμβάν της διάρρηξης του Ιατρείου μας, πήραμε την απόφαση το Ιατρείο Α΄ Βοηθειών να μη δέχεται πλέον φάρμακα, για να μπορέσουμε να ελαχιστοποιήσουμε αυτές τις προσπάθειες διάρρηξης για να βρουν ναρκωτικά φάρμακα στον συγκεκριμένο χώρο, φάρμακα τα οποία ποτέ δεν κρατούσαμε και ποτέ δεν πρόκειται να κρατήσουμε, αλλά και για να μην υπάρχουν υπόνοιες ότι μπορεί να υπάρχουν ναρκωτικά φάρμακα στο Ιατρείο Α΄ Βοηθειών.

Ξέρουμε ότι θα δυσαρεστήσουμε αρκετούς ανήμπορους συμπολίτες μας, αλλά κι εμείς ως Ε.Ε.Σ, πρέπει να διαφυλάξουμε τόσο το Ιατρείο από υλικές ζημιές, όσο και το κύρος όλου του Ε.Ε.Σ για να μην θεωρείται σαν μία εύκολη λεία από ανθρώπους που μπορεί να ψάχνουν ναρκωτικές ουσίες.

Τουλάχιστον, μέχρι νεωτέρας δεν θα δεχόμαστε φάρμακα στο Ιατρείο Α΄ Βοηθειών», σημείωσε ο πρόεδρος του Τοπικού Τμήματος Ε.Ε.Σ Καστοριάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ιατρείο Α΄ Βοηθειών λειτουργεί τις ημέρες Δευτέρα έως Παρασκευή 8:30πμ – 1:45 μμ, ενώ η Διοίκηση, αναζητά τρόπους ώστε να υπάρξει η δυνατότητα να ξεπεραστούν κάποια ζητήματα γραφειοκρατικά που προέκυψαν, για να παραμένει ανοιχτό και τα απογεύματα.

Ε.Ψ.