Μεγάλη Επιτυχία του 1ου Γυμνασίου Καστοριάς – Διαπίστευση Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+

Η Δ.Δ.Ε. Καστοριάς με χαρά ανακοινώνει και συγχαίρει θερμά το 1ο Γυμνάσιο Καστοριάς και ιδιαίτερα την εκπαιδευτικό Κατερίνα Περδικάρη Παπαγιαννοπούλου, για την απονομή διαπίστευσης Erasmus+ στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πρόσκλησης Υποβολής Προτάσεων του έτους 2023 και μάλιστα με πολύ υψηλή βαθμολογία 95/100 κατακτώντας την πέμπτη θέση πανελλαδικά. Πιο συγκεκριμένα για τη Σχολική Εκπαίδευση (Σχολεία Προσχολικής, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) κατατέθηκαν συνολικά 360 αιτήσεις από τις οποίες εγκρίθηκαν 53. Το 1ο Γυμνάσιο Καστοριάς πέτυχε πολύ υψηλή βαθμολογία για την ποιότητα και την αξιοπιστία των δράσεων που εμπεριείχε και μπορεί κατά προτεραιότητα να χρηματοδοτηθεί για την επόμενη τριετία 2024-2027 υποβάλλοντας σχέδια και προτάσεις για την εκπαίδευση του διδακτικού προσωπικού  σε ευρωπαϊκούς φορείς και οργανισμούς και για τις μετακινήσεις μαθητών/μαθητριών και εκπαιδευτικών σε άλλα ευρωπαϊκά σχολεία εταίρους.

Συνεπώς η Διαπίστευση Erasmus+ αποτελεί εργαλείο για τους οργανισμούς που συμμετέχουν ως εταίροι σε προτάσεις για διασυνοριακές ανταλλαγές, συνεργασίες και εξωστρέφεια. Στόχος της είναι η ενίσχυση της ευρωπαϊκής διάστασης της διδασκαλίας και της μάθησης μέσω της προώθησης των αξιών της συμπερίληψης, της πολυμορφίας, της ανεκτικότητας και της δημοκρατικής συμμετοχής, των γνώσεων σχετικά με την κοινή ευρωπαϊκή κληρονομιά και τον πλούτο της πολυμορφίας, καθώς και η υποστήριξη της ανάπτυξης δικτύων σε ολόκληρη την Ευρώπη. Το γεγονός θα έχει ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα για τους μαθητές, τις μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς του 1ου Γυμνασίου Καστοριάς δίνοντας τη δυνατότητα επισκέψεων σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και υποδοχής μαθητών/μαθητριών και εκπαιδευτικών άλλων ευρωπαϊκών χωρών για ανταλλαγή εμπειριών, διδακτικών μεθόδων επιτυγχάνοντας έτσι τη διεθνοποίηση του σχολείου.

Η Διευθύντρια Δ.Δ.Ε. Καστοριάς

Μαρνέρη Ευγενία

Προηγούμενο Άρθρο

Η κοπή βασιλόπιτας του Ποδηλατικού Συλλόγου Καστοριάς “620”

Επόμενο Άρθρο

Συνάντηση ΑΔΕΔΥ & Ν.Τ ΑΔΕΔΥ Καστοριάς για την γενική απεργία που θα γίνει στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στις 28 Φεβρουαρίου (φωτο)

Τελευταία από Τοπικά Νέα