Η Μαρία Αντωνίου για τις αγροτικές κινητοποιήσεις και τα διόδια στον Αλιάκμονα

Οφείλουμε να στηρίξουμε τους αγρότες της περιοχής μας.  Ως Νέα Δημοκρατία πιστεύουμε ότι είναι ένας πολύ σημαντικός πυλώνας  ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Αυτό δήλωσε η βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Καστοριάς Μαρία Αντωνίου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου την οποία παραχώρησε τη  Δευτέρα  30 Ιανουαρίου.

Η κ. Αντωνίου αναφέρθηκε σε δυο ερωτήσεις που είχε καταθέσει τον π. Σεπτέμβριο για τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης  για θέματα που απασχολούν τους αγρότες της Καστοριάς με αφορμή τα  έγγραφα που τις είχαν αποστείλει αγροτικοί  σύλλογοι και στα οποία αναδείκνυαν τα προβλήματα των  αγροτών.

Τις ερωτήσεις ,συνυπέγραφαν και άλλοι  βουλευτές της  Αξιωματικής Αντιπολίτευσης οι οποίοι εκείνο  το διάστημα είχαν επισκεφθεί την περιοχή μας.

«Είχα καταθέσει  ερώτηση με θέμα σημαντικά ζητήματα των αγροτών της Καστοριάς,  όπως οι παράνομες ελληνοποιήσεις. Την ερώτηση συνυπέγραφαν  και  βουλευτές της Νέας  Δημοκρατίας που εκείνο το διάστημα είχαν επισκεφθεί την Καστοριά.

Οι απαντήσεις που πήρα από τον υπουργό τον π. Νοέμβριο,  καταδεικνύουν κατά ένα μεγάλο μέρος για ποιο λόγο έχει ενταθεί το πρόβλημα.

Από τα στοιχεία που υπάρχουν στην απάντηση του υπουργού, φαίνεται  ότι  έχουν ελαχιστοποιηθεί οι έλεγχοι και  γι΄αυτό παρατηρείται έντονα το  φαινόμενο των  παράνομων ελληνοποιήσεων   με αποτέλεσμα να  μένουν απούλητα τα φασόλια της Καστοριάς .

Η επόμενη κίνηση από πλευράς μου θα είναι να καταθέσω επίκαιρη επερώτηση στον υπουργό  Αγροτικής Ανάπτυξης,  με την οποία  θα ζητώ με ποιον τρόπο σκοπεύει να ενεργοποιήσει και να αυξήσει τους ελέγχους προκειμένου να έχουμε αποτελέσματα», σημείωσε η κ. Αντωνίου.

Η Βουλευτής, αναφέρθηκε και σε άλλη ερώτηση που είχε καταθέσει στο ίδιο υπουργείο και η οποία αφορούσε τις αποζημιώσεις των παραγωγών της Καστοριάς από τον ΕΛΓΑ  εξαιτίας των  ζημιών που υπέστησαν πέρσι οι καλλιέργειές τους. Μέχρι σήμερα δεν έχουν λάβει κάποια αποζημίωση.

«Είχα καταθέσει και για το θέμα αυτό ερώτηση στον υπουργό, η απάντησή του είναι  ήξεις αφίξεις.

Οι αγρότες έχουν δίκιο.  Εδώ κι ένα χρόνο, δεν έχουν αποζημιωθεί για τις περσινές ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειές τους.

Οφείλουμε να στηρίξουμε τους αγρότες της περιοχής μας.  Ως Νέα Δημοκρατία πιστεύουμε ότι είναι ένας πολύ σημαντικός πυλώνας  ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι σκοπεύει να καταθέσει εκ νέου ερώτηση στη Βουλή για το συγκεκριμένο  ζήτημα.

Η κ. Αντωνίου στη συνέντευξή της ανέφερε ακόμη ότι  θα καταθέσει ερώτηση προς τον υπουργό Μεταφορών –Υποδομών και Δικτύων   για  το  θέμα που έχει προκύψει σχετικά με τον σταθμό διοδίων που πρόκειται να κατασκευαστεί στην περιοχή  Αλιάκμονα.

«Πρέπει να βρεθεί η βέλτιστη λύση στο μείζον ζήτημα που απασχολεί την Καστοριά, ώστε να ενισχυθεί η  περιοχή  ως τουριστικός προορισμός. Αν γίνουν   διόδια στην περιοχή του  Αλιάκμονα, αυτά,  θα λειτουργήσουν ανασταλτικά στην τουριστική αξιοποίηση της περιοχής μας», ανέφερε η Βουλευτής.

Ελένη Ψωμαδάκη

 

Προηγούμενο Άρθρο

Από το μεσημέρι ξεκίνησαν οι  αγρότες της Καστοριάς τις κινητοποιήσεις τους (φωτογραφίες)

Επόμενο Άρθρο

Επιτροπή μπλόκων Δυτ. Μακεδονίας: «Το πλαίσιο των αιτημάτων του αγώνα μας»

Τελευταία από Τοπικά Νέα

Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024 – Φεστιβάλ Αυλής Μουσική Παράσταση από το Δημοτικό Ωδείο «Δημήτριος Μπαϊρακτάρης & Σουλτάνα Πετσάλνικου Μπαϊρακτάρη»

Η «Καλοκαιρινή Συναυλία» της μπάντας του Μπαϊρακτάρειου Δημοτικού Ωδείου Καστοριάς φέτος πλαισιώνεται από αγαπημένα έργα των