/

Μαγικό ταξίδι σε μια έκθεση ζωγραφικής (φωτογραφίες)

Πρωινό Πέμπτης επισκέφτηκα το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς για προσωπική μου υπόθεση.  Κατεβαίνοντας τη μεγάλη κεντρική σκάλα άκουσα μουσική να έρχεται από το αμφιθέατρο.  Γύρισα το κεφάλι και είδα μια τεράστια, πολύχρωμη αφίσα στον τοίχο της εισόδου στην αίθουσα.  Περίεργη, προχώρησα προς τα εκεί.

Και ξαφνικά, μια επίσκεψη σε μια δημόσια υπηρεσία έγινε η αφορμή για ένα μαγικό ταξίδι που γέμισε το πρόσωπο, το μυαλό και την καρδιά με πλατύ χαμόγελο.  Γέμισε με αγάπη αποτυπωμένη σε καμβάδες ζωγραφικής, παιδικές φωνούλες, όμορφα λόγια και μουσική που πλημμύριζε τον κατά τα άλλα γυμνό και αφιλόξενο χώρο του αμφιθεάτρου της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.

Πανέμορφες ζωγραφιές παιδιών και εφήβων με θέμα την Αγάπη ήταν αναρτημένες στους τοίχους της αίθουσας. Καρδιές και χρώματα παντού.  Μουσική από πιάνο ακούγονταν και τα υπέροχα λόγια της εικαστικού κ. Μαρίας Στεργίου που εκείνη τη στιγμή μιλούσε στους μικρούς επισκέπτες της έκθεσης για το θέμα της αγάπης. Για την λέξη «Αγαπώ» που ξεκινά με το γράμμα <Α> και τελειώνει με το γράμμα <Ω> δείχνοντας τόσο απλά και ξεκάθαρα πως είναι «η πιο σημαντική λέξη για τον άνθρωπο».  Κάθε παιδάκι έδειχνε τον πίνακα που του είχε αρέσει και ο λόγος, συνοδευόμενος από τη μουσική, πλημμύριζε την αίθουσα και την καρδιά όσων έτυχε να βρεθούν εκείνη τη στιγμή εκεί.

Πρωτότυπα ή μή έργα που αποτυπώνουν την έννοια της αγάπης όπως την αντιλαμβάνεται ο κάθε ένας από τους δημιουργούς του.  Μοναδικά, όπως είναι το κάθε παιδί.  Η παιδική φαντασία πόσο αστείρευτη είναι!  Αρκεί να της δώσεις μέσο και χρόνο να εκφραστεί.

Σε όσους λοιπόν δεν επισκέφτηκαν μέχρι τώρα την έκθεση ζωγραφικής παιδιών και εφήβων με τίτλο «Απλώσαμε την αγάπη και αυτή… απάντησε» που διοργανώνεται από το εικαστικό τμήμα του πολιτιστικού συλλόγου Καστοριάς “Αθανάσιος Χριστόπουλος”, προτείνω να πάτε.  Πραγματοποιείται μέχρι και την Κυριακή 3 Νοεμβρίου στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.  Και, πού ξέρετε;  Μπορεί να είστε κι εσείς τυχεροί να ζήσετε ένα μαγικό ταξίδι.  Γιατί η τέχνη μας ταξιδεύει. Μας αλλάζει την διάθεση.  Μας ελευθερώνει.  Προϋπόθεση, να δεχτείτε να μπείτε στο χώρο της…

Αφροδίτη Τ. Ζούρλα

Προηγούμενο Άρθρο

Σεισμός στην Αλβανία: Αισθητός σε Φλώρινα, Κοζάνη, Καστοριά και Κόνιτσα!

Επόμενο Άρθρο

10ήμερο εκπτώσεων στο Men-Tzillas!

Τελευταία από Εκδηλώσεις