Σεισμός στην Αλβανία: Αισθητός σε Φλώρινα, Κοζάνη, Καστοριά και Κόνιτσα!

///

 

Ο σεισμός των 4,9 Ρίχτερ αναστάτωσε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου. Η γη στη γειτονική χώρα, εξακολουθεί να σείεται…

Ο σεισμός, μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που προέρχεται από απόσταση 384 χλμ, βορειοδυτικά της Αθήνας, καταγράφηκε στις 07:25 από τους σεισμογράφους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 49 χιλιόμετρα βόρεια της Κόνιτσας, μέσα στην Αλβανία. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου, χωρίς ευτυχώς να προκαλέσει ζημιές και τραυματισμούς.

Ταρακουνήθηκε η Καστοριά, η Φλώρινα, η Κοζάνη αλλά και η Κόνιτσα, με κατοίκους των περιοχών, να τηλεφωνούν στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, για να μάθουν περισσότερες πληροφορίες. Ο σεισμός ήταν επιφανειακός. Το βάθος ήταν στα 5,1 χιλιόμετρα, σύμφωνα με την μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

H γη στην γειτονική χώρα εξακολουθεί να σείεται. Στις 07.31 σημειώθηκε σεισμός 3 Ρίχτερ, ενώ στις 08.53 ακόμα ένας, μεγέθους 3,2 Ρίχτερ.

Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου και εμφανίζονται καθησυχαστικοί.

Πηγή: newsit.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Έφυγε από τη ζωή ο μουσικοσυνθέτης Γιάννης Σπανός

Επόμενο Άρθρο

Μαγικό ταξίδι σε μια έκθεση ζωγραφικής (φωτογραφίες)

Τελευταία από Διεθνή