Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες του Νομού μας

/

Δελτιο τύπου συντονιστικής επιτροπης αγροτών 

Στην γενική συνέλευση (20-1-2022) των αγροτών στο πνευματικό κέντρο Λακκωμάτων δημιουργήθηκε συντονιστική επιτροπή αγροτών για τις κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν το προσεχές διάστημα, οι αγρότες πήραμε την απόφαση για σταδιακή κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αφού στην συνάντηση όπου παρευρέθηκε μεταξύ άλλων εκλεγμένων και ο βουλευτής της ΝΔ Ζήσης Τζηκαλάγιας δεν μας άφησε καθόλου ευχαριστημένους με τις απαντήσεις στα αιτήματα μας:

1)Το κύριο θέμα του νομού μας το οποίο είναι οι απλήρωτες αποζημιώσεις των φασουλοπαραγωγών για τις οποίες ο βουλευτής και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ είχαν δεσμευτεί να ολοκληρωθούν τον Δεκέμβριο και από ότι φαίνεται δεν θα πληρωθούν ούτε τον Φεβρουάριο.

 2)Το κόστος παραγωγής που έχει εκτιναχθεί πανω από 400% με τους περισσότερους αγρότες να μην μπορούν να καλλιεργήσουν την φετινή χρονιά. 

 3)Τις αποζημιώσεις κρατικών οικονομικών ενισχύσεων (ΚΟΕ) όπου ακόμα δεν έχουν εξεταστεί και πληρωθεί για το έτος 2019 για τα μήλα και τα φασόλια, για το έτος 2020 για τις ζημιές στα ρεβύθια και τις φακές και για το έτος 2021 τις ζημιές στα σιτηρά, φακές, ρεβύθια, τριφύλια, καπνά και την πτώση γάλακτος στην κτηνοτροφική παραγωγή.

 4)Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να συμπεριλάβει περισσότερα αίτια και να αλλάξει ο ισχύων κανονισμός για τις αρρώστιες ανάλογα με την κλιματική αλλαγή. 

5)Το φράγμα Νεστορίου όπου έχει ξεκινήσει από το 2011 και η σημερινή κυβέρνηση διαβεβαίωνε ότι θα τελειώσει σύντομα ενώ έχει κολλήσει και πάλι.

6)Το ασφαλιστικό των αγροτών όπου ενώ πληρώνουν τα ίδια ποσά με τους δημόσιους υπαλλήλους και ιδιωτικούς υπαλλήλους τα προσόντα ασφάλισης διαφέρουν κατά πολύ. 

Η συντονιστική επιτροπή αγροτών αποφάσισε, την Παρασκευή 21-1-2022 να ξεκινήσουν να βγαίνουν τα τρακτέρ στα χωριά και την Τετάρτη 26-1-2021 αν δεν έχει πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τον υφυπουργό Γιώργο Στυλιο να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους. 

Με εκτίμηση 

Η συντονιστική επιτροπή αγροτών νομού Καστοριάς 

Προηγούμενο Άρθρο

2,9 δισεκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ το Διαδίκτυο

Επόμενο Άρθρο

Τα δρομολόγια της κινητής αστυνομικής μονάδας για την επόμενη εβδομάδα στην ΠΕ Καστοριάς (24-29/1/22)

Τελευταία από Οικονομία