Κλίμα αβεβαιότητας επικρατεί στον κλάδο των ξενοδόχων της Καστοριάς

/

Σιδέρης Σμαρόπουλος: «Υπάρχουν πολλές κρατήσεις για τις γιορτές των Χριστουγέννων αλλά δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι θα συμβεί»

Κλίμα αβεβαιότητας επικρατεί στον κλάδο των ξενοδόχων της Καστοριάς. Έχουν γίνει κρατήσεις για την περίοδο των γιορτών των Χριστουγέννων αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού και των μέτρων τα οποία λαμβάνονται με σκοπό την αποτροπή μετάδοσής της.

«Είναι μια περίεργη κατάσταση. Υπάρχουν κρατήσεις. Βέβαια το ενδιαφέρον εκδηλωνόταν πριν το γενικό lock down στην χώρα μας. Υπάρχουν πάρα πολλές κρατήσεις αλλά δεν μπορούμε να υπολογίζουμε σε αυτές. Επικρατεί ένα κλίμα αβεβαιότητας, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι θα συμβεί, το ίδιο και οποιοσδήποτε άλλος συμπολίτης μας, έτσι ώστε να υπολογίσουμε κι εμείς αν αυτές οι κρατήσεις που έχουμε, θα πραγματοποιηθούν ή όχι», δηλώνει στην «Φωνή» ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Π.Ε. Καστοριάς, Σιδέρης Σμαρόπουλος.

Η πανδημία του κορωνοϊού επηρέασε σε μεγάλο βαθμό και των κλάδο των ξενοδόχων.

«Το 95% των ξενοδοχείων είναι κλειστά αυτή τη στιγμή. Ένα μικρό ποσοστό που έχει μείνει ανοιχτό, υπολειτουργεί.

Το χρονικό διάστημα μετά το πρώτο lock down του Μαρτίου που λειτούργησαν, είχε επισκέπτες η Καστοριά. Μάλιστα τον Οκτώβριο, είχαμε έναν αρκετά καλό αριθμό κρατήσεων .

Το πρώτο όμως lock down που έγινε στην Κοζάνη μας, επηρέασε αμέσως αρνητικά. Στη συνέχεια, έγινε σε εμάς και ακολούθησε το πανελλαδικό. Χάσαμε. Δυστυχώς, εκείνο το πενθήμερο που κλείσαμε ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον πενθήμερο για εμάς και προμήνυε πάρα πολύ καλά αποτελέσματα, αλλά δυστυχώς, δεν κατέστη εφικτό να πραγματοποιηθεί», σημειώνει.

Το Δ.Σ του Συνδέσμου Ξενοδόχων Π.Ε Καστοριάς το τελευταίο διάστημα έχει εντείνει τις συναντήσεις του με αρμόδιους φορείς τους οποίους ενημερώνει για τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο.

«Όπου βρεθούμε, είτε σε τοπικό επίπεδο, είτε σε περιφερειακό, έχουμε συναντήσεις με τους τοπικούς μας άρχοντες. Έχουμε εκφράσει την κατάσταση η οποία επικρατεί στον κλάδο μας και έχουμε ζητήσει την συμπαράστασή τους.

Απευθυνθήκαμε και στην κυβέρνηση μέσω του βουλευτή Νέας Δημοκρατίας Καστοριάς Ζήση Τζηκαλάγια. Σε συνάντηση που είχαμε μαζί του του εκφράσαμε την ανησυχία μας σχετικά με την ύπαρξη του κλάδου μας στη συνέχεια, γιατί είναι ένας από τους περισσότερο πληττόμενους στην κρίση αυτή.

Επίσης, έχουμε επαφή και με την βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς Ολυμπία Τελιγιορίδου. Ενημερώνουμε όλους τους πολιτικούς παράγοντες του τόπου μας», αναφέρει.

Ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων είχε ξεκινήσει δράσεις με σκοπό την ανάδειξη της Καστοριάς ως τόπο θρησκευτικού και πολιτιστικού προορισμού οι οποίες όμως σταμάτησαν, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην χώρα μας.

«Μαζί με το Επιμελητήριο Καστοριάς είχαμε απευθυνθεί στον Μητροπολίτη μας προκειμένου να ξεκινήσουμε κάποιες δράσεις. Όμως λόγω της κατάστασης η οποία επικρατεί είναι τα “χέρια μας δεμένα”.

Είναι πράγματα τα οποία προγραμματίζουμε, που θέλουμε να κάνουμε, τα έχουμε δρομολογήσει, αλλά αναμένουμε τις εξελίξεις», υπογραμμίζει ο κ. Σμαρόπουλος.

fonikastorias.gr Ελένη Ψωμαδάκη

Προηγούμενο Άρθρο

Δυναμική παρέμβαση του Σωματείου Γουνεργατών Καστοριάς στο Νοσοκομείο για τη σημερινή απεργία

Επόμενο Άρθρο

Πρέπει ν’ απαγορευθεί η εκτροφή γουνοφόρων ζώων;;; (Γράφει: Ο Λεωνίδας Θ. Πουλιόπουλος¹)

Τελευταία από Οικονομία