Θεοφύλακτος Ζυμπίδης: «Να ενώσουμε τον κλάδο της γούνας με τον θρησκευτικό τουρισμό»

κατηγορία : Δυτική Μακεδονία/Τοπικά Νέα από

Το πάντρεμα επιχειρηματικών κλάδων με τον θρησκευτικό τουρισμό με σκοπό την προσέλκυση περισσοτέρων επισκεπτών στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, είναι ένας από τους στόχους που έχει θέσει για το 2018, η Εταιρεία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας.

Για τον σκοπό αυτόν ήδη ο πρόεδρος της Εταιρείας Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας Θοφύλακτος Ζυμπίδης, έχει ξεκινήσει συζητήσεις με τις Μητροπόλεις και τα Επιμελητήρια των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων.

«Έχουμε έρθει σε επαφή με τις Μητροπόλεις και με τα Επιμελητήρια γιατί θέλουμε να ενώσουμε τον θρησκευτικό τουρισμό με κάποιον επιχειρηματικό κλάδο. Συγκεκριμένα για την περιοχή της Καστοριάς, θέλουμε να ενώσουμε τον κλάδο της γούνας με τον θρησκευτικό τουρισμό, προκειμένου να δώσουμε μια ώθηση στην επισκεψιμότητα της περιοχής.

Σκοπεύουμε στη δημιουργία ηλεκτρονικού υλικού των διαδρομών και στην προβολή τηλεοπτικών σποτ τα οποία είναι συγκεκριμένα και αναφέρονται σε περιοχές που έχουν και το φυσιολατρικό και θρησκευτικό στοιχείο και μέχρι τώρα δεν είχαν προβληθεί. Για παράδειγμα στην Καστοριά, ο γύρος της λίμνης που έχει την Ι.Μ. Μαυριωτίσσης και είναι παράλληλα μια υπέροχη διαδρομή», δήλωσε ο κ. Ζυμπίδης.

Ανέφερε ακόμη ότι τον χρόνο που έρχεται θα συνεχιστούν δράσεις όπως η συμμετοχή σε εκθέσεις τουρισμού και η προβολή τηλεοπτικών σποτ σε άλλες περιοχές της χώρας μας, ενώ υπογράμμισε ότι θα πρέπει όλοι οι φορείς να συμμετέχουν στον σχεδιασμό της Εταιρείας Τουρισμού ο οποίος στόχο έχει, την προβολή της Δυτικής Μακεδονίας.

«Όλοι μαζί, να κάνουμε κοινά βήματα και κοινές δράσεις για την ανάπτυξή μας.

Πιστεύουμε ότι κάθε δράση που γίνεται έχει θετικό πρόσημο και δεν θα πρέπει να κοιτάζουμε ούτε τις εσωστρέφειες ούτε τις αντιπαλότητες που τυχόν έχουμε μεταξύ μας. Για να τα ξεπεράσουμε όλα αυτά χρειάζεται μόνο ενότητα. Όλοι οι φορείς να είμαστε ένα και να κοιτάζουμε πάντα το καλό της περιοχής μας.

Η επισκεψιμότητα κατά την περίοδο των γιορτών στην Καστοριά αγγίζει το 100%. Είναι μεν θετικό στοιχείο αυτό, αλλά εμείς δεν θέλουμε να γίνονται τονωτικές ενέσεις σε συγκεκριμένες μόνο περιόδους. Θέλουμε να υπάρχει επισκεψιμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Θέλουμε όμως τη βοήθεια όλων των φορέων για να το πετύχουμε. Αν δεν μπορούμε να το πετύχουμε», τόνισε.

Ο κ. Ζυμπίδης ανέφερε ακόμη ότι η Εταιρεία Τουρισμού Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας έχει αποφασίσει να ενισχύσει κατά την περίοδο των γιορτών των Χριστουγέννων, συγκεκριμένες δράσεις σε κάθε Π.Ε.

«Στην Π.Ε Καστοριάς έχουμε ενισχύσει τα «Ραγκουτσάρια» με τη συμμετοχή μας στην κάλυψη των εξόδων των δυο λεωφορείων με τα οποία μετέβησαν στη Θεσσαλονίκη όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Τουρισμού του Δήμου Καστοριάς, για την προβολή του εθίμου όπως επίσης, έχουμε καλύψει τα έξοδα μιας τηλεοπτικής διαφήμισης», σημείωσε.

Ελένη Ψωμαδάκη