/

Η 15η Φιλική Συνάντηση των Τοπικών Ενώσεων της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών στην Καστοριά (φωτο)

Ολοκληρώνεται σήμερα στην Καστοριά, η 15η Φιλική Συνάντηση των Τοπικών Ενώσεων της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών.

Στη τριήμερη αυτή Συνάντηση (22-24 Νοεμβρίου), παίρνουν μέρος αστυνομικοί από την Ελλάδα, τη Ρουμανία, την Αλβανία και τη Βουλγαρία.

Η τελετή έναρξης των εργασιών έγινε χθές το απόγευμα σε αίθουσα του ξενοδοχείου «LIMNEON», παρουσία του γενικού περιφερειακού αστυνομικού διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας ταξίαρχου Θεόδωρου Κεραμά, στελεχών της Αστ/κής Διεύθυνσης Καστοριάς και εκπροσώπων των θρησκευτικών & πολιτικών μας τοπικών αρχών.

«Η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών είναι ο συνδετικός κρίκος όλων των οργανώσεων της Αστυνομίας και η γέφυρα με τον πολίτη. Επιτελεί κοινωνικό έργο», τόνισε στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης Καστοριάς της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών Πέτρος Τσιόλας.

Στην εκδήλωση είχε προσκληθεί και μίλησε η ψυχολόγος Αλεξάνδρα Κόλκα η οποία ανέπτυξε το θέμα: «Ενδοοικογενειακή βία», επισημαίνοντας ότι τα περισσότερα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας δεν έρχονται ποτέ στο φως, αφού δεν καταγγέλλονται στις αρμόδιες αρχές.

«Σύμφωνα με στοιχεία του 2017,ένας στους τέσσερις Έλληνες, γνωρίζει έναν δικό του άνθρωπο ο οποίος είναι θύμα ενδοοικογενειακής βίας. Ωστόσο, οκτώ στους δέκα, θεωρούν ότι δεν είναι ένα σημαντικό θέμα. Αυτό είναι κάτι το οποίο μας προβληματίζει», σημείωσε.

Οι εργασίες της 15ης Φιλικής Συνάντησης των Τοπικών Ενώσεων της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών, ολοκληρώνονται σήμερα.

fonikastorias.gr Ε.Ψ.

Προηγούμενο Άρθρο

Στην Καστοριά η τρίτη συνάντηση της Προσκοπικής Ομάδας Διάσωσης Άγριας Ζωής (φωτο)

Επόμενο Άρθρο

Παρουσίαση του βιβλίου «Της πατρίδας» στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα

Τελευταία από Εκδηλώσεις