Παρουσίαση του βιβλίου «Της πατρίδας» στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα

/

 

«Της πατρίδας».  Αυτός είναι ο τίτλος του  βιβλίου της εκπαιδευτικού και συγγραφέως Σόνιας Ευθυμιάδου – Παπασταύρου, το οποίο  περιλαμβάνει 80 άρθρα της που  έχουν δημοσιευθεί κατά τα τελευταία 20 χρόνια στην τοπική εφημερίδα «Οδός».

Μέσα από τις  σελίδες του, ο  αναγνώστης μπορεί να  βρει  στοιχεία άγνωστα σε πολλούς, για προσωπικότητες αλλά και  γεγονότα τα οποία σημάδεψαν την ιστορία του τόπου μας.

Η παρουσίαση του βιβλίου, έγινε σήμερα στο  Μουσείο Μακεδονικού  Αγώνα. Γι΄αυτό μίλησαν  η τέως  σχολική σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αλίκη Καζταρίδου και η πρόεδρος του  Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς  Αγγελική  Βόλτση.

Την εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των  δράσεων του Σπουδαστηρίου Τοπικής Ιστορίας, προλόγισε ο πρόεδρος του  Συλλόγου  « Φίλοι Μουσείου Μακεδονικού  Αγώνα» Χρυσόστομος Παπασταύρος.

 Τα έσοδα από τις πωλήσεις του  βιβλίου, η συγγραφέας θα τα διαθέσει στο Μουσείο Μακεδονικού  Αγώνα.

Ε.Ψ.

Προηγούμενο Άρθρο

Η 15η Φιλική Συνάντηση των Τοπικών Ενώσεων της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών στην Καστοριά (φωτο)

Επόμενο Άρθρο

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του ελληνικού τμήματος του αγωγού ΤΑΡ – Αρχές Δεκεμβρίου σε δοκιμαστική λειτουργία

Τελευταία από Εκδηλώσεις

Τί τρέχει στη Μητροπόλεως;

Οδός Μητροπόλεως,περαστικοί διαβάτες στέκονται απέναντι στις άδειες βιτρίνες και συνομιλούν με τα είδωλά τους. Τετάρτη 24

Αναχωρεί αύριο Παρασκευή η Μεικτή Πολυφωνική Χορωδία της Ορεστίδος για τριήμερη επίσκεψη στην Αργολίδα

H Μεικτή Πολυφωνική Χορωδία “Η Ορεστίς”  Άργους Ορεστικού,  συμμετέχει στην Ελληνοκυπριακή Χορωδιακή Συνάντηση «Χορωδιακό Φεστιβάλ Music Life Άργος 2024» που θα γίνει το Σάββατο 20