Η αλλαγή για το αφορολόγητο και τις ηλεκτρονικές συναλλαγές

Αλλαγές στο «χτίσιμο» του αφορολόγητου σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Ειδικότερα, το υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται στην αύξηση του κατώτατου ορίου ηλεκτρονικών συναλλαγών, στο πλαίσιο προσπάθειας να περιορίσει τη φοροδιαφυγή, η οποία μόνο στον ΦΠΑ αγγίζει τα 7 δισ. ευρώ ετησίως.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», η σχετική διάταξη θα συμπεριληφθεί στο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή στα μέσα Οκτωβρίου.

Το επικρατέστερο σενάριο είναι οι φορολογούμενοι να μαζεύουν περισσότερες αποδείξεις ανάλογα με το ύψος του εισοδήματός τους. Αν και ακόμα τα ποσοστά δεν έχουν οριστικοποιηθεί, το βασικό σενάριο που εξετάζει το οικονομικό επιτελείο προβλέπει το ελάχιστο ποσό των ηλεκτρονικών αποδείξεων που θα έπρεπε να είχαν ξεκινήσει να μαζεύουν οι φορολογούμενοι από τα μέσα του Ιανουαρίου 2019, θα προκύψει από το ύψος του εισοδήματός τους, σε συνδυασμό με τη νέα κλίμακα:

  • 15% ή 20% για εισόδημα έως 10.000 ευρώ, από 10% σήμερα
  • 25% για εισόδημα από 10.000 έως 30.000 ευρώ, από 15% σήμερα
  • 30% για εισόδημα από 30.000 και άνω, με το ανώτατο ποσό που θα πρέπει να συγκεντρώσει ο φορολογούμενος να ανέρχεται στις 30.000 ευρώ, από 20% σήμερα.

Πηγή: newsbeast.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Μήνυμα Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας κατά την επίσκεψή του στο εργοτάξιο του Πανεπιστημίου στην ΖΕΠ Κοζάνης

Επόμενο Άρθρο

Αυτό είναι το πλήρες line-up του 11ου Street Mode Festival

Τελευταία από Οικονομία