Ημερίδα τώρα στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Καστοριάς για τα 60χρονα του Ν.Ο.ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ (φωτο)

κατηγορία : Αθλητικά/Εκδηλώσεις/Τοπικά Νέα από

Με την ημερίδα που πραγματοποιείται στο αμφιθέατρο του Παραρτήματος Τ.Ε.Ι Καστοριάς, συνεχίζονται σήμερα και ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις για την επέτειο των 60 χρόνων από την ίδρυση του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης απηύθυνε χαιρετισμό το μέλος του Δ.Σ της ΕΚΟΦΝΣ Κώστας Παπαγιάννης.

Η ημερίδα ξεκίνησε με αναδρομή στην ιστορία του Ν.Ο.Κ από τον επ. καθηγητή του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του Τ.Ε.Ι Δυτ. Μακεδονίας και   γ.γ. του Ν.Ο.Κ Δημήτρη Φωτιάδη.

Αμέσως μετά, ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και πρώην προπονητής της ελληνικής εθνικής ομάδας κωπηλασίας Αθανάσιος Αθανασιάδης, ανέπτυξε το θέμα: «Η κωπηλασία στο πέρασμα του χρόνου και η επιρροή της στην Καστοριά» και αναφέρθηκε στις σημαντικές στιγμές που καθόρισαν το άθλημα αλλά και στους αθλητές που το κόσμησαν.

Εισηγήσεις θα αναπτύξουν επίσης, ο αν. καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, Α’ Ορθοπεδική Κλινική και αντιπρόεδρος της ΕΚΟΦΝΣ Κωνσταντίνος Δίτσιος ο οποίος θα μιλήσει για τις αθλητικές κακώσεις στην κωπηλασία, ο καθηγητής του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού   Σερρών ΑΠΘ και μέλος της Επιτροπής Ναυταθλητισμού το ΑΠΘ Ιωάννης Βράμπας θέμα του οποίου είναι: « Φυσιολογικό όριο αθλητικής επίδοσης: ο αδύναμος κρίκος» και τέλος, η διατροφολόγος – διαιτολόγος Θωμαή Κογιοπούλου, θα αναφερθεί στην διατροφή που πρέπει να ακολουθούν οι αθλητές.

Σ.Ι. – Ε.Ψ.