Ημερίδα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δημητριακών & Κτηνοτροφικών Προϊόντων Καστοριάς (φωτογραφίες)

Τα αποτελέσματα και οι στόχοι του προγράμματος «Γενετικοί πόροι στην Κτηνοτροφία», παρουσιάστηκαν στην ημερίδα η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Limneon».

Θέμα της εκδήλωσης την οποία διοργάνωσε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Δημητριακών και Κτηνοτροφικών Προϊόντων Καστοριάς, ήταν: «Ελληνική κόκκινη φυλή Καστοριάς – Κρυσταλλλοπηγής : Δύο χρόνια μετά».

Όπως τονίστηκε, το συγκεκριμένο πρόγραμμα είχε πολύ μεγάλη απήχηση στην περιοχή και αγκαλιάστηκε από τους εκτροφείς αλλά και από την τοπική κοινωνία γενικότερα, ενώ αρκετοί είναι οι νέοι κτηνοτρόφοι οι οποίοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε αυτό.

Επισημάνθηκε ακόμη ότι στόχος είναι να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, έχει προτείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση τη βράβευση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δημητριακών και Κτηνοτροφικών Προϊόντων Καστοριάς για την ορθή πρακτική εφαρμογής του προγράμματος από μέρους του.

Στην ημερίδα είχε προσκληθεί και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γεώργιος Στρατάκος ωστόσο, δεν κατέστη δυνατόν να παραστεί. Η απουσία του προκάλεσε τη δυσαρέσκεια των κτηνοτρόφων.

Ε.Ψ.

Προηγούμενο Άρθρο

Συνεδριάζει την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς (δείτε τα θέματα)

Επόμενο Άρθρο

Απάντηση Ζήση Τζηκαλάγια στην Βουλευτή του Σύριζα κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου

Τελευταία από Τοπικά Νέα