//

Ευρεία σύσκεψη στην Π.Ε. Καστοριάς για τα προβλήματα του κλάδου της γούνας (φωτογραφίες)

Την ένταξη του κλάδου της γούνας στο νέο ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, στη σύσκεψη που πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.

Σκοπός της σύσκεψης η οποία τελείται υπό την παρουσία του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη και του αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλου, είναι η ανταλλαγή απόψεων για τα προβλήματα του κλάδου της γούνας.

Συμμετέχουν οι βουλευτές Καστοριάς Ζήσης Τζηκαλάγιας και Ολυμπία Τελιγιορίδου, ο δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης, Περιφερειακοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι του κλάδου της γούνας. Τη συζήτηση συντονίζει η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ευφροσύνη Ντιό.

«Στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου, ενσωματώνουμε τον κλάδο της γουνοποιίας στο νέο ΠΕΠ της Περιφέρειας. Αυτή η ενσωμάτωση πρέπει να γίνει οργανωμένα και συντεταγμένα. Θέλουμε τον στρατηγικό προσανατολισμό και στη συνέχεια θα ακολουθήσει ένα επιχειρησιακό σχέδιο το οποίο θα εξειδικευτεί και με επιμέρους έργα, δράσεις, παρεμβάσεις. Αλλά, δεδομένης της κρίσης των τελευταίων ετών που και οι ίδιοι οι γουνοποιοί αλλά και οι εκπρόσωποι εκτιμούν ότι είναι πρωτόγνωρη και πρωτοφανής, αναζητούμε και άλλους στρατηγικούς προσανατολισμούς και κατευθύνσεις που θα μπορέσουν να ενδυναμώσουν περαιτέρω και τον κλάδο αλλά και την επιχειρηματικότητα ιδιαίτερα εδώ στην Καστοριά που πλήττεται τα τελευταία χρόνια», επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Κασαπίδης.

Η σύσκεψη συνεχίζεται με τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των φορέων.

Σ.Ι. – Ε.Ψ.

Προηγούμενο Άρθρο

Δ. Μακεδονία: Εορτασμός του Προστάτη του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου & της «Ημέρας της Αστυνομίας» (Πρόγραμμα)

Επόμενο Άρθρο

Γ. Κασαπίδης: «Η κατασκευή της σήραγγας της Κλεισούρας, προτεραιότητα για τη νέα περιφερειακή αρχή»!

Τελευταία από Γούνα