/

Επίσκεψη του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού στο Νοσοκομείο Καστοριάς – Τι δήλωσε για την κατάσταση και την ενίσχυσή του

Επίσκεψη αστραπή στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο υπουργός  Υγείας Ανδρέας Ξανθός , στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Δυτική Μακεδονία και στην Έδεσσα.

Στο Νοσοκομείο, είχε συνάντηση με τον διοικητή  Βασίλη Αντωνιάδη, μέλη της διοίκησης και  εκπροσώπους των εργαζομένων, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για μια σειρά θεμάτων που απασχολούν το νοσηλευτικό ίδρυμα.

Αναμόρφωση της Παθολογικής Κλινικής  του Νοσοκομείου, στελέχωση των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ με πληρώματα, λειτουργία της μονάδας του ΟΚΑΝΑ, μόνιμες θέσεις ιατρικού προσωπικού,  αύξηση των πιστώσεων προκειμένου  να  ξεκινήσει σύντομα η λειτουργία του ΚΕΦΙΑΠ στο Άργος Ορεστικό, ήταν μερικά από τα ζητήματα τα οποία τέθηκαν στον Υπουργό.

«Είναι μεγάλη μας τιμή που επισκέφθηκε ο Υπουργός το Νοσοκομείο μας. Έχει ενημερωθεί για τη θετική πορεία  του  Νοσοκομείου κατά  την  τελευταία  τριετία, η οποία  σημειώθηκε με τη  στήριξη του Υπουργείου  Υγείας και τη  στήριξη της  διοίκησης της  3ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Το Νοσοκομείο έχει αναβαθμιστεί πάρα πολύ  τόσο σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό όσο και επιστημονικό, ιατρικό και λοιπό προσωπικό.

Ετοιμαζόμαστε πολύ σύντομα να ανοίξουμε και το Κέντρο Αποκατάστασης  με Κλειστή Νοσηλεία, είναι μια πρωτοβουλία του  Υπουργού  Υγείας να ανοίξουν αρχικά  δώδεκα  δημόσια  Κέντρα ανά την Ελλάδα, μέσα σε αυτά θα είναι και το δικό μας. Ευχαριστούμε τον Υπουργό για τη στήριξη και την αμέριστη συμπαράστασή του», δήλωσε ο διοικητής του Νοσοκομείου Καστοριάς  Βασίλης Αντωνιάδης.

«Η εικόνα την οποία έχω αποκομίσει από τη σύντομη επίσκεψή μου, είναι ότι έχουμε να κάνουμε με ένα μάχιμο και αξιόπιστο Νοσοκομείο το οποίο το  εμπιστεύεται η τοπική κοινωνία, το οποίο το  στηρίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση και βεβαίως, λειτουργεί πάντα χάρη στο  φιλότιμο του προσωπικού του . Παρά τις δυσκολίες της κρίσης είναι πλέον σε μια  φάση  σταδιακής αναβάθμισης της λειτουργίας του και της ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχει στον κόσμο.

Έχουν γίνει  βήματα αναβάθμισης , το μοντέλο της Μαιευτικής Κλινικής που έχει  μια σημαντική  βελτίωση των κτηριακών υποδομών και του  ξενοδοχειακού εξοπλισμού και της δυνατότητας να παρέχει αξιοπρεπή νοσηλεία πρέπει να το πολλαπλασιάσουμε.

Ένα θέμα πρώτης προτεραιότητας είναι η  Παθολογική Κλινική, θα διευκολύνουμε. Το πρώτο  βήμα είναι να έχουμε μια μελέτη η οποία στη συνέχεια θα ωριμάσει τις προϋποθέσεις  χρηματοδότησης με ένα επόμενο  χρηματοδοτικό εργαλείο.

Το θέμα της λειτουργίας του ΚΕΦΙΑΠ είναι δρομολογημένο. είναι  πολιτική μας επιλογή να επενδύσουμε στον τομέα της αποκατάστασης  το ΚΦΙΑΠ  της Καστοριάς περιλαμβάνεται σε αυτά που έχουν  επιλεγεί για να κάνουν κλειστή νοσηλεία και έχουμε δρομολογήσει και το προσωπικό , νομίζω ότι τώρα χρειάζεται μια συμπληρωματική χρηματοδότηση  που  κάνουμε τον συνολικό  σχεδιασμό στο Υπουργείο που θα  διασφαλιστεί για να έχουμε  τη δυνατότητα  γρήγορης έναρξης λειτουργίας.

 Το θέμα του ΕΚΑΒ, είναι νομίζω ένα ζήτημα που θα πρέπει  να το  συζητήσω κεντρικά με τη  διοίκηση του ΕΚΑΒ γιατί η κατανομή του προσωπικού και  ο σχεδιασμός γίνεται από το ίδιο το ΕΚΑΒ, αυτό θα πρέπει να το  δούμε, νομίζω ότι εκεί που υπάρχει η μεγαλύτερη  δυσκολία  δεν μπορεί κανείς να  δεσμευθεί σε άμεσο  χρονοδιάγραμμα, είναι πώς θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το έλλειμμα των ειδικευόμενων γιατρών που είναι σημαντικό γιατί ξέρετε πολύ καλά ότι η ιατρική μετανάστευση έχει οδηγήσει πάρα πολλούς   νέους γιατρούς εκτός χώρας, αυτό είναι μια αιμορραγία η οποία έχει  δυσκολέψει τη στελέχωση των Νοσοκομείων της επαρχίας. Κάνουμε προσπάθεια με έναν συνδυασμό κινήτρων να το περιορίσουμε αυτό το  φαινόμενο αλλά αυτό είναι μια μεγάλη  δυσκολία, όπως και βεβαίως υπάρχει ένα πλάνο προσλήψεων μόνιμου προσωπικού σε βάθος τετραετίας, ένας πολυετής προγραμματισμός ο οποίος θα μας  δώσει τη δυνατότητα να καλύψουμε με επάρκεια τις ανάγκες που μας αναδεικνύουν οι  διοικήσεις των Νοσοκομείων όπως και του Νοσοκομείου της Καστοριάς. Νομίζω, ότι οι  τέσσερις θέσεις των ειδικευμένων  γιατρών μπορούν άμεσα να καλυφθούν σε μια προκήρυξη που θα  βγάλουμε αμέσως μετά το Πάσχα.

Τα δύσκολα πέρασαν. Τα πράγματα από δω και πέρα θα βελτιώνονται συνεχώς και πραγματικά κάποια στιγμή να καταφέρουμε μετά την κρίση, μετά το μνημόνιο, μετά τη λιτότητα να έχουμε ένα σύστημα υγείας το οποίο να καλύπτει με αξιοπρέπεια τις ανάγκες των ανθρώπων της  χώρας μας», ανέφερε από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Μετά το πέρας της  συνάντησης ο Υπουργός επισκέφθηκε  τη μονάδα Τεχνητού Νεφρού, την Παθολογική και τη Μαιευτική Κλινική του Νοσοκομείου.

Fonikastorias.gr  Ε.Ψ.

Προηγούμενο Άρθρο

Συνελήφθησαν τρεις διακινητές στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας οι οποίοι μετέφεραν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο δύο παράτυπους μετανάστες

Επόμενο Άρθρο

Με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Αριστείδη Ανδρικόπουλο συναντήθηκε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Καστοριάς

Τελευταία από Τοπικά Νέα