Επίσκεψη Βασ. Κοντοζαμάνη στο Κέντρο Ημέρας της Εταιρείας Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Δ.Α.Δ. Ν. Καστοριάς (φωτο)

Το Σάββατο 2 Μαρτίου 2024 πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Υγείας και Συμβούλου του Πρωθυπουργού για θέματα Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη και μελών της Διοίκησης του Σωματείου στο Κέντρο Ημέρας για παιδιά, εφήβους και νεαρούς ενήλικες με διαταραχή στο Φάσμα του Αυτισμού Ν. Καστοριάς.

Ο Υπουργός ξεναγήθηκε στους χώρους του Κέντρου Ημέρας και ενημερώθηκε για τα ημερήσια προγράμματα ψυχοεκπαιδευτικής και συμβουλευτικής υποστήριξης, τα προγράμματα ευαισθητοποίησης της κοινότητας και τα προγράμματα εκπαίδευσης και εξειδίκευσης σε θέματα αυτισμού που οργανώνονται και υλοποιούνται από το 2012 από τους καταρτισμένους επαγγελματίες της Πολυκλαδικής ομάδας του Κέντρου σε συνεργασία με τους εθελοντές-γονείς της Διοίκησης, όπως επίσης και τους ένθερμους υποστηρικτές και εθελοντές του Σωματείου.

Σκοπός του Κέντρου Ημέρας είναι η παραμονή του ατόμου με διαταραχή του φάσματος του αυτισμού στην κοινότητα, η αποτροπή της κοινωνικής απομόνωσης και περιθωριοποίησης του και η υποστήριξη εκείνων των δεξιοτήτων και ικανοτήτων που επιτρέπουν την κοινωνική ενσωμάτωση. Το Κέντρο Ημέρας του Σωματείου είναι η μοναδική εξειδικευμένη σε θέματα Αυτισμού Μονάδα Ψυχικής Υγείας στον επίσημο χάρτη του Υπουργείου Υγείας στη Δυτική Μακεδονία.

Στη συνέχεια ο Υπουργός ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο, κ. Αναστάσιο Αριστοτέλους, την Γραμματέα, κ. Ξανθίππη Μπαλλή, το μέλος, κ. Γεώργιο Μπουδούρη, τον τέως Πρόεδρο, κ. Γεώργιο Πάνο και τη φίλη του Σωματείου, Πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αγνή Κανδύλη για το ΟΡΑΜΑ δημιουργίας ενός σύγχρονου, Πρότυπου Ολοκληρωμένου Κέντρου, το οποίο θα αποτελεί σημείο συνάντησης επιστημόνων από όλη την Ευρώπη και τον κόσμο καλύπτοντας με σεβασμό τις ανάγκες για θεραπευτική παρέμβαση (Κέντρο Ημέρας), στέγαση (προστατευόμενα διαμερίσματα & Οικοτροφείο), ψυχοκοινωνική αποκατάσταση και εργασία (ΚΟΙΣΠΕ) των ατόμων με αυτισμό. Ωφελούμενοι ενός Ολοκληρωμένου Κέντρου θα είναι όχι μόνο τα άτομα με αυτισμό, αλλά και οι οικογένειές τους, όπως επίσης και όλη η ευρύτερη τοπική κοινότητα με μια σειρά υποστηρικτικών δράσεων, συνεδρίων και τη δημιουργία πληθώρας νέων θέσεων εργασίας.

Η Διοίκηση και τα μέλη της Εταιρείας Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό – Δ.Α.Δ. Ν. Καστοριάς ευχαριστούμε ολόψυχα τον κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη, την κ. Αγνή Κανδύλη και όλους τους φίλους του Σωματείου που έχουν αγκαλιάσει και στηρίζουν με κάθε τρόπο το ΟΡΑΜΑ μας,  να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον στα Άτομα με Αυτισμό.

Το Δ.Σ. του Σωματείου

Προηγούμενο Άρθρο

Πολιτιστικός Σύλ. Εργατικών Κατοικιών Καστοριάς “ΚΕΛΕΤΡΟΝ”: Κοπή πίτας Φορέων

Επόμενο Άρθρο

Ευχαριστήριο Μήνυμα Κέντρου Υγείας Καστοριάς

Τελευταία από Τοπικά Νέα