/

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα εκμάθησης μεθόδου γραφής και ανάγνωσης τυφλών Braille στην Καστοριά

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την εκμάθηση  της μεθόδου  γραφής και ανάγνωσης τυφλών Braille, πραγματοποιεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Καστοριά, ο Σύλλογος Τυφλών και Ατόμων με Προβλήματα Όρασης  Δυτικής Μακεδονίας.

Τα σεμινάρια τα οποία ξεκίνησαν το  Σάββατο  28 Σεπτεμβρίου, γίνονται στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Καστοριάς. Φέτος λειτουργούν τέσσερα τμήματα  και τα παρακολουθούν συνολικά   56 άτομα, στην πλειοψηφία τους εκπαιδευτικοί.

«Τα σεμινάρια  απευθύνονται  στους ανθρώπους που έχουν προβλήματα όρασης αλλά  και στους οικείους τους οι οποίοι θέλουν να μάθουν τη γραφή για να μπορέσουν να τους βοηθήσουν. Μπορούν  βέβαια να τα παρακολουθήσουν  και όλοι όσοι επιθυμούν να μάθουν τη  γραφή είτε για λόγους ευαισθητοποίησης, είτε για λόγους  κατάρτισης  στο επάγγελμά τους.

Πραγματικά, είναι ενθαρρυντικό το να βλέπεις νέους ανθρώπους να θέλουν να εντάξουν  τη  γραφή  Braille  στο σύνολο της δουλειάς τους και της ζωής τους», επισήμανε μεταξύ άλλων  η  ταμίας του  Συλλόγου Τυφλών και Ατόμων με Προβλήματα Όρασης  Δυτ. Μακεδονίας  Ειρήνη  Χρηστάκη.

Η κα Χρηστάκη,  ευχαρίστησε παράλληλα  τον πρόεδρο και  τα μέλη του  Δ.Σ του Επιμελητηρίου Καστοριάς για την παραχώρηση της αίθουσας, αλλά και όλους τους πολίτες οι οποίοι όπως είπε, έχουν αγκαλιάσει τον Σύλλογο.

Ανέφερε ακόμη, ότι στους στόχους του  Συλλόγου περιλαμβάνεται η υλοποίηση και άλλων δράσεων  με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Ε.Ψ.

Προηγούμενο Άρθρο

Συμφωνία Χρυσοχοϊδη-περιφερειαρχών: Έρχονται χιλιάδες πρόσφυγες από τα νησιά στην ενδοχώρα

Επόμενο Άρθρο

Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο δράσεις από την Αντιδημαρχία Τουρισμού Καστοριάς! (φωτογραφίες)

Τελευταία από Τοπικά Νέα