Εκδήλωση του Περιφερειακού Τμήματος ΕΕΣ Καστοριάς με αφορμή τη γιορτή της Παγκόσμιας Ημέρας Α΄ Βοηθειών (φωτο)

/

 

«Όλοι μπορούν να μάθουν και να προσφέρουν Α΄ Βοήθειες. Γιατί οι Α΄ Βοήθειες είναι αυτές που σε μία δεδομένη στιγμή, μπορεί να σώσουν μία ανθρώπινη ζωή ή να γλιτώσουν ένα άτομο από μία χρόνια αναπηρία»

Αυτό τονίστηκε στην ημερίδα που διοργάνωσε χθες το Περιφερειακό Τμήμα Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Καστοριάς στο θέατρο Ολυμπιακής Φλόγας.

Στην εκδήλωση η οποία έγινε με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Α΄ Βοηθειών που γιορτάζεται κάθε χρόνο το δεύτερο Σάββατο του Σεπτεμβρίου, παρέστησαν ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αντώνιος Αυγερινός και Γεώργιος Σκούμας αντίστοιχα. Το «παρών» έδωσαν επίσης εκπρόσωποι τον τοπικών αρχών, μέλη του Δ.Σ, Εθελοντές Νοσηλευτικής και Εθελοντές  Σαμαρείτες του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ Καστοριάς, αλλά και απλοί πολίτες.

Στην αρχή, απηύθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ Καστοριάς Συμεών Σπύρου και ακολούθησε στη συνέχεια ομιλία από τον πρόεδρο του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Ε.Σ Αντώνιο Αυγερινό, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία του εορτασμού της ημέρας Α’ Βοηθειών που φέτος είναι αφιερωμένη στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες οι οποίες απειλούνται με αποκλεισμό ή περιθωριοποίηση.

Αμέσως μετά, η εκπαιδεύτρια – νοσηλεύτρια του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ Καστοριάς Ελισάβετ Βούρδα παρουσίασε την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση και τη χρήση απινιδωτή, ενώ η αρχηγός του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών – Διασωστών του Τμήματος Ελένη Βελισαρίδου, έδειξε τη θέση ανάνηψης.

Στη συνέχεια, Εθελοντές Σαμαρείτες παρουσίασαν τον τρόπο περιποίησης τραύματος και την αντιμετώπιση της πνιγμονής.

Η εκδήλωση την οποία συντόνισε η εθελόντρια νοσηλευτικής Χαρίκλεια Βούρδα, ολοκληρώθηκε με την απονομή αναμνηστικών.

Ε.Ψ.

Προηγούμενο Άρθρο

Μετάλλια και υποσχέσεις για το μέλλον από τους αθλητές του Ν.Ο. Καστοριάς στο Βαλκανικό πρωτάθλημα κωπηλασίας του Βελιγραδίου (φωτο)

Επόμενο Άρθρο

Γιορτάστηκε στην Καστοριά η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας (φωτο)

Τελευταία από Τοπικά Νέα