Εκδήλωση του οργανισμού Special Olympics Hellas στην Καστοριά (φωτο)

κατηγορία : Αθλητικά/Τοπικά Νέα από

Οι τρόποι ανάπτυξης ενός τοπικού προγράμματος Special Olympics με απώτερο στόχο τη διοργάνωση αγώνων και τη συμμετοχή αθλητών με διανοητική αναπηρία από την Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Δημαρχείο Καστοριάς.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο οργανισμός Special Olympics Hellas.

Η Καστοριά, συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 21 πόλεις οι οποίες έχουν επιλεγεί για την εφαρμογή ενός αθλητικού προγράμματος, o οργανισμός Special Olympics Hellas σε συνεργασία με την Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Δ.Α.Δ Ν. Καστοριάς, θα εφαρμόσουν ένα τοπικό πρόγραμμα με σκοπό   την ενίσχυση της συμμετοχής ατόμων με νοητική αναπηρία   σε αθλητικά προγράμματα, τοπικούς περιφερειακούς, εθνικούς και διεθνείς αγώνες Special Olympics χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

«Το πρόγραμμα είναι τριετούς διάρκειας και χρηματοδοτείται από το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος». Στόχος του προγράμματος είναι να βγάλουμε όσο γίνεται περισσότερα παιδιά με νοητική υστέρηση, με συνοδές διαταραχές και με αυτισμό από το σπίτι τους και να τους προσφέρουμε μια νέα ζωή έξω από αυτό. Να μπορέσουν να απολαύσουν κι αυτά τις χαρές της ζωής, τις χαρές του αθλητισμού και να μπορέσουν να ενταχθούν κι αυτά στην κοινωνία. Αυτός είναι ο απώτερος στόχος μας. Αυτή είναι η πεμπτουσία της φιλοσοφίας των Special Olympics», δήλωσε ο πρόεδρος των Special Olympics Hellas πρέσβης ε.τ. Διονύσιος Κοδέλλας.

Τα αθλήματα τα οποία επιλέχθηκαν για την Καστοριά είναι το κανό καγιάκ και ο στίβος.

Ε.Ψ.