Εκδήλωση του ελπχ «Όρμος» (φωτογραφίες)

κατηγορία : Εκδηλώσεις/Τοπικά Νέα από

Παιχνίδια, παραδοσιακό χορό και πολλές άλλες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, είχε η δράση την οποία πραγματοποίησε χθές το Εργαστήρι Λαογραφίας Παραδοσιακού Χορού «Όρμος» Καστοριάς.

Η εκδήλωση η οποία έγινε στο παρκινγκ απέναντι από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας και σκοπό είχε όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ελπχ «Όρμος» Μιχάλης Μπινιάκος, να μάθει ο κόσμος τα οφέλη που προσφέρει ο χορός, και επίσης να αναδειχθεί το γεγονός ότι ο χορός δεν είναι μουσειακό υλικό, αλλά κάτι το οποίο εξελίσσεται.

«Ο χορός είναι ένα ζωντανό στοιχείο το οποίο εξελίσσεται, έχει να μας δείξει πολλά πράγματα και να παίξει σημαντικό ρόλο στη ζωή μας. Γι’ αυτόν τον λόγο, απευθυνόμαστε σε όλες τις ηλικίες και σε όλα τα επίπεδα εμπειρίας στον παραδοσιακό χορό και προσπαθούμε μέσα από παιχνίδια και δημιουργικές δραστηριότητες, να προσελκύσουμε κόσμο και να αποδείξουμε ότι όλοι μπορούμε να χορέψουμε παραδοσιακούς χορούς», σημείωσε.

Στον χώρο της εκδήλωσης, υπήρχε και μια πρωτότυπη κατασκευή. Ένα ξύλινο ομοίωμα με φορεσιές της Καστοριάς στο οποίο μπορούσε όποιος ήθελε, να φωτογραφηθεί.

«Είναι στη διάθεση του οποιουδήποτε για να βγει μια αναμνηστική φωτογραφία και να θυμάται έτσι και την Καστοριά αλλά κυρίως να του δώσουμε το έναυσμα να ασχοληθεί περισσότερο με την παράδοση». Ανέφερε ο κ. Μπινιάκος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί ήταν εκείνοι κυρίως οι επισκέπτες της πόλης, πουν θέλησαν να φωτογραφηθούν με την καστοριανή φορεσιά.

Ε.Ψ.