Εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου (φωτογραφίες)

/

 

«Τα χρώματα της βίας στη Δυτική Μακεδονία 1941 – 1944», είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου της καθηγήτριας του τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης   του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Σοφίας Ηλιάδου – Τάχου.

Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε χθες βράδυ στο Δημαρχείο Καστοριάς , κατά τη διάρκεια εκδήλωσης την οποία   διοργάνωσαν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε Καστοριάς, το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων Ν. Καστοριάς και οι εκδόσεις Επίκεντρο.

Η συγγραφέας, αποτυπώνει και ερμηνεύει τις αποχρώσεις της βίας που εκδηλώθηκαν στη Δυτική Μακεδονία κατά τη διάρκεια της κατοχής έχοντας ως σημεία αναφοράς τις συνθήκες της κατοχής, την αντίσταση, τις εθνοτικές και τις εμφύλιες συγκρούσεις.

Για το βιβλίο μίλησαν ο δάσκαλος Γιώργος Μπεροπούλης,η νηπιαγωγός Βάσω Μαλέα και η συγγραφέας.

Παράλληλα, οι σχολικοί σύμβουλοι Α/θμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς Έλενα Ζυγούρη και Αλίκη Καζταρίδου αντίστοιχα, αναφέρθηκαν στην αξιοποίηση του συγκεκριμένου πονήματος στο μάθημα της τοπικής ιστορίας.

Την εκδήλωση προλόγισε ο γραμματέας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε Καστοριάς Γιάννης Πάτρας, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς Ολυμπία Τελιγιορίδου και η αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου Ματούλα Αντωνίου.

Ε.Ψ.

Προηγούμενο Άρθρο

Συνάντηση της Μαρίας Αντωνίου με το νέο Δ.Σ. της Ένωσης Αστ/κών Υπαλλήλων Ν. Καστοριάς (φωτο)

Επόμενο Άρθρο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Καστοριάς η εθελοντική δράση Let’s Do It Greece (φωτογραφίες)

Τελευταία από Εκδηλώσεις

«Με τα φτερά του βιβλίου»: Εκδήλωση για τη φιλαναγνωσία στο Αμφιθέατρο «Φίλιππος Πετσάλνικος» στην Καστοριά από το Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, η Βιβλιοθήκη και το Κέντρο Πληροφόρησης, η Ολιστική Μέριμνα και το Εργαστήρι Βιβλίου BookLab του Πανεπιστημίου Δυτικής