Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ (φωτογραφίες)

Η 3η Δεκεμβρίου έχει οριστεί ως παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία.

Με αφορμή τον εορτασμό πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Καστοριά εκδηλώσεις.

Στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό  Γυμνάσιο – Λύκειο Καστοριάς έγινε εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης πάνω σε θέματα αναπηρίας, η οποία ξεκίνησε με τον χαιρετισμό που απηύθυνε ο διευθυντής του σχολείου Αναστάσιος Τζιλίνης.

Επίτιμη προσκεκλημένη ήταν  η πρωταθλήτρια κωπηλασίας Σοφία Τσιόλα η οποία  έχει στο ενεργητικό της πολλές διακρίσεις μέσα από τη συμμετοχή της σε αγώνες κωφών και ακουόντων αθλητών. Η Σοφία Τσιόλα προσέγγισε το θέμα της αναπηρίας μέσα από την προσωπική της εμπειρία και βιώματα.

Στη συνέχεια η εκπαιδευτικός του 3ου Γυμνασίου Καστοριάς Ξανθίππη Μπαλλή, αναφέρθηκε στα προγράμματα « τα φιλαράκια» που εφαρμόζεται  εδώ και αρκετά χρόνια στο  3ο Γυμνάσιο, καθώς και στο πρόγραμμα «Γίνε φίλος» το οποίο υλοποιεί η Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό  Δ.Α.Δ Καστοριάς στην οποία  είναι ιδρυτικό μέλος.

Ακολούθησαν βιωματικά παιχνίδια κατανόησης της αναπηρίας με τη συμμετοχή των μαθητών του 3ου Γυμνασίου του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου και του 4ου Γυμνασίου Καστοριάς.

Επίσης σήμερα στο αμφιθέατρο της Π.Ε. Καστοριάς πραγματοποιήθηκε εκδήλωση την οποία συνδιοργάνωσαν το Κ.Ε.Σ.Υ Καστοριάς, το Τ.Ε του 9ου Δημοτικού Σχολείου και οι σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής της Π.Ε Καστοριάς.

Η εκδήλωση  έγινε  με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών, των εκπαιδευτικών, των γονέων και γενικότερα των πολιτών της περιοχής μας  πάνω σε θέματα τα οποία αφορούν στην αναπηρία και τις υποστηρικτικές δομές στην εκπαίδευση.

Παράλληλα μαθητές και εκπαιδευτικοί, συμμετείχαν σε  βιωματικά παιχνίδια.

Ε.Ψ.

Προηγούμενο Άρθρο

ΕΠΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: Προγραμματισμός αγώνων εορταστικής περιόδου

Επόμενο Άρθρο

Ετήσιος Χορός Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς

Τελευταία από Εκδηλώσεις

Το Τμήμα Εργοθεραπείας της Σχολής Επιστημών Υγείας Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας συμμετέχει στην παγκόσμια δράση ευαισθητοποίησης για την τυφλοκώφωση

Το Τμήμα Εργοθεραπείας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας συμμετέχει στην παγκόσμια δράση ευαισθητοποίησης

Επιστημονική Διαδικτυακή Ημερίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου και Εκστρατεία Ενημέρωσης & Ευαισθητοποίησης για τον Ιό των Ανθρωπίνων Θηλωμάτων H.P.V.

Μετά από πρόσκληση προς τον Σύλλογο μας να συμμετάσχει στην Επιστημονική Διαδικτυακή Ημερίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας