Λίμνη Καστοριάς - Ζήσης Ζηκούλης

Δύο βραβευμένες φωτογραφίες από δύο Καστοριανούς φωτογράφους σε διαγωνισμό του WWF Hellas!

/

Δύο Καστοριανοί φωτογράφοι, ο Ζήσης Ζηκούλης και ο Κύριλλος Σαμαράς, βραβεύτηκαν στο διαγωνισμό του WWF Hellas, με αφορμή τα 32 χρόνια από τη δημιουργία του ευρωπαϊκού δικτύου!

Λίμνη Καστοριάς – Ζήσης Ζηκούλης

«Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Καστοριά» μας λέει ο φωτογράφος Ζήσης Ζηκούλης. «Σε μια πόλη στην οποία εικόνες σαν και αυτή προσφέρονται απλόχερα καθημερινά, αρκεί κάποιος να κάνει μια βόλτα στις όχθες της λίμνης τις πρώτες πρωινές ώρες. Αυτή η πόλη ήταν και το έναυσμα μου ώστε να ασχοληθώ με τη φωτογραφία. Ξεκίνησα με φωτογραφία τοπίου και εν συνεχεία ασχολήθηκα με τη φωτογράφηση ανθρώπων σε επαφή με το περιβάλλον. Παρολα αυτά στη συνέχεια μου κέντρισε το ενδιαφέρον το είδος φωτογραφίας δρόμου στο οποίο και έχω παραμείνει. Όταν ξεκινήσει κάποιος να ασχολείται με τη φωτογραφία συνειδητοποιεί πραγματικά τον κόσμο και την ομορφιά που υπάρχει γύρω του».

 

Αλκυόνες, Λίμνη Καστοριάς – Κύριλλος Σαμαράς

«Αγαπώ πολύ τη φύση και ασχολούμαι πολλά χρόνια με τη φωτογραφία άγριας ζωής» μας εξηγεί ο Κύριλλος Σαμαράς. «Για τη συγκεκριμένη φωτογραφία βρήκα ένα σημείο στα περίχωρα της Καστοριάς αρχές Σεπτεμβρίου μιας και τότε έρχονται στην λίμνη μας, όπου εντόπισα ότι υπήρχαν αλκυόνες και μάλωναν για την επικράτεια, όποτε «κατασκήνωσα» επί ώρες μέχρι να κάνω τη λήψη του ζευγαριού που μαλώνει. Η μεγαλύτερη ηθική ανταμοιβή για εμένα είναι όταν βλέπω τον ενθουσιασμό στα μάτια παιδιών που βλέπουν φωτογραφίες μου και να τις σχολιάζουν, αλλά και όταν μέσα από το φωτογραφικό μου έργο που για εμένα αποτελεί χόμπυ, δηλαδή ευχαρίστηση, μπορώ να βοηθήσω για διάφορους σκοπούς (περιβαλλοντικούς, κοινωνικούς), κάτι το οποίο επιδιώκω κιόλας».

Παρακάτω το αφιέρωμα σε όλους τους φωτογράφους που βραβεύτηκαν και μίλησαν στο athensvoice.gr

Natura: Φωτογράφοι μιλούν για τις εικόνες της ελληνικής φύσης που βραβεύτηκαν στο διαγωνισμό του WWF Hellas, με αφορμή τα 32 χρόνια από τη δημιουργία του ευρωπαϊκού δικτύου

Το μεγαλείο της ελληνικής φύσης και ο πολύτιμος θησαυρός της βιοποικιλότητας βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος σήμερα, 21 Μαΐου, Ευρωπαϊκή Ημέρα Natura 2000. Η ομορφιά των 446 περιοχών Natura 2000 της χώρας μας, παρουσιάζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μέσα από τις φωτογραφίες που διακρίθηκαν στον πανελλήνιο φωτογραφικό διαγωνισμό «Natura 2000 – Click στη φύση» του WWF Ελλάς, που διοργάνωσε σε συνεργασία με το Περιοδικό Φωτογράφος και τους εταίρους του έργου Life-IP 4 Natura. Πολλές από τις φωτογραφίες που διακρίθηκαν, και τις οποίες μπορούμε να δούμε αυτές τις ημέρες στο μετρό της Αθήνας, μας έδωσαν την ευκαιρία να γίνουμε μάρτυρες ορισμένων πολύ ιδιαίτερων στιγμών από το φυσικό περιβάλλον.

Η ATHENS VOICE επικοινώνησε με τους φωτογράφους που αποτύπωσαν μοναδικά την πλούσια βιοποικιλότητα της Ελλάδας και τα χιλιάδες διαφορετικά είδη φυτών και ζώων. Μας περιέγραψαν τα συναισθήματα και τις στιγμές πριν το καθοριστικό κλικ, τις τεχνικές που χρησιμοποίησαν και τον τρόπο με τον οποίο η άγρια ζωή και τα τοπία τους «αντάμειψαν».

Δείτε όλες τις φωτογραφίες και τη συνέχεια στο athensvoice.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Σειρά επισκέψεων και συναντήσεων του Δημάρχου Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη στις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου

Επόμενο Άρθρο

Εθιμοτυπική επίσκεψη του Διοικητή της 1ης Στρατιάς στον Δήμαρχο Καστοριάς

Τελευταία από Ελλάδα