Δράση της ΕΦΑ Καστοριάς στο πλαίσο του Eορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (φωτο)

/

Στον ρόλο του αγιογράφου, μπήκαν οι μαθητές και μαθήτριες σχολείων της περιοχής μας που συμμετείχαν στη δράση που διοργάνωσε σήμερα η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς, στο Βυζαντινό Μουσείο.

Η δράση έγινε στο πλαίσιο του Εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς στον οποίο συμμετέχει και φέτος η ΕΦΑ Καστοριάς. «Τέχνες και ψυχαγωγία – Αναζητώντας τον ελεύθερο χρόνο», είναι το θέμα αυτής της διετίας.

Στο πλαίσιο του εορτασμού, η ΕΦΑ Καστοριάς πραγματοποίησε σήμερα δράση για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με τίτλο: «Τα μυστικά της βυζαντινής τέχνης».

Τα παιδιά, υπό την καθοδήγηση της προϊσταμένης ΕΦΑ Καστοριάς Ανδρομάχης Σκρέκα, της προϊσταμένης του Τμήματος Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης της ΕΦΑ Καστοριάς Αμαλίας Γκιμουρτζίνα και της αγιογράφου – αποφοίτου της Σχολής Καλών Τεχνών Μαρίας Τοτού, κλίθηκαν να ανακαλύψουν τον μυστικό κώδικα επικοινωνίας της αγιογραφίας όπως αυτός αποτυπώνεται στα εκθέματα του Βυζαντινού Μουσείου. Ενώ, μέσα από το βιωματικό εργαστήρι αγιογραφίας είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν μια εικόνα.

Οι εκδηλώσεις της ΕΦΑ Καστοριάς θα συνεχιστούν το Σάββατο 5 Οκτωβρίου με τη διάλεξη με θέμα: «Οι αρχαιότητες του Μετρό Θεσσαλονίκης που θα γίνει στις 7μμ στο αρχοντικό Τσιατσιαπά.

Επίσης, το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μουσεία και τα μνημεία του κράτους, θα είναι ελεύθερη.

Ε.Ψ.

Προηγούμενο Άρθρο

Συνάντηση του Ζήση Τζηκαλάγια με τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Καραμανλή

Επόμενο Άρθρο

«Η Ολυμπία Τελιγιορίδου απαντά με στοιχεία στα ψέματα της ΝΔ και του κ. Τζηκαλάγια για το φράγμα της Διποταμίας»

Τελευταία από Εκδηλώσεις

Το Τμήμα Εργοθεραπείας της Σχολής Επιστημών Υγείας Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας συμμετέχει στην παγκόσμια δράση ευαισθητοποίησης για την τυφλοκώφωση

Το Τμήμα Εργοθεραπείας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας συμμετέχει στην παγκόσμια δράση ευαισθητοποίησης

Επιστημονική Διαδικτυακή Ημερίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου και Εκστρατεία Ενημέρωσης & Ευαισθητοποίησης για τον Ιό των Ανθρωπίνων Θηλωμάτων H.P.V.

Μετά από πρόσκληση προς τον Σύλλογο μας να συμμετάσχει στην Επιστημονική Διαδικτυακή Ημερίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας