Δημ. Σαββόπουλος: Ευελπιστούμε το 2021 να ξεκινήσει η κατασκευή των δικτύων φυσικού αερίου & το 2022 να έρθουν οι πρώτες παροχές στην Καστοριά

Στις ενέργειες οι οποίες έγιναν κατά το διάστημα που ίσχυαν τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού καθώς και στα αναπτυξιακά έργα τα οποία έχουν προγραμματιστεί για την Π.Ε Καστοριάς, αναφέρθηκε στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος.

Ο κ. Σαββόπουλος έκανε λόγο για πρωτόγνωρες καταστάσεις τις οποίες έζησε η περιοχή μας τονίζοντας παράλληλα ότι με τη συνεργασία όλων των θεσμικών παραγόντων τα όποια προβλήματα αντιμετωπίστηκαν.

«Ως Π.Ε είχαμε την κεντρική ευθύνη γιατί γνωρίζουμε ότι στην αρχή υπήρχε μια πολύ μεγάλη έλλειψη όσον αφορά στο υγειονομικό υλικό.

Προσπαθήσαμε και βοηθήσαμε και   στηρίξαμε με το υγειονομικό έργο αυτό όλες τις δομές και το Νοσοκομείο και το ΕΚΑΒ, αλλά και άλλες δομές που έχουν να κάνουν με δημόσιες λειτουργίες.

Σε συνεργασία με τους Δήμους και με την έδρα της Περιφέρειας είχαμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, Από δω και πέρα όμως το κρίσιμο ερώτημα είναι ο τρόπος με τον οποίο θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα άμεσα προβλήματα τα οποία είναι πάρα πολλά και έχουμε ήδη ένα μεγάλο οικονομικό πλήγμα.

Έχουν ήδη γίνει αρκετές συναντήσεις. Αυτό που πλήττεται άμεσα είναι το τουριστικό προϊόν της Καστοριάς.

Ήδη χθες έγινε μια πρώτη συνεδρίαση με την Εταιρεία Τουρισμού στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των Ξενοδόχων. Θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις.

Άμεσα θα πρέπει όλο αυτό το αρνητικό κλίμα που δημιουργήθηκε γύρω από το όνομα τόσο της Περιφέρειας όσο και της περιοχής μας να αναστραφεί και θα πρέπει όλοι μαζί συντονισμένα να προσπαθήσουμε να καλύψουμε όλο αυτό το χαμένο χρονικό διάστημα», υπογράμμισε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα έργα τα οποία έχουν μπει σε τροχιά για την περιοχή μας επισημαίνοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

«Τις αμέσως επόμενες μέρες θα ανοίξει το μέτρο της πρόσκλησης που αφορά τα δίκτυα του φυσικού αερίου, με μοναδικό δικαιούχο τη ΔΕΔΑ και τη δημιουργία υποδομών τόσο για την πόλη της Καστοριάς όσο και γα τα Γρεβενά, το Άργος και τους Μανιάκoυς.

Είναι μια πρόσκληση 22.260.000 ευρώ θα υποβληθεί η πρόταση από τη ΔΕΔΑ και σε συνεργασία με τη ΔΕΣΦΑ, ευελπιστούμε ότι το 2021 του χρόνου τέτοιο καιρό θα ξεκινήσουν οι κατασκευές των δικτύων έτσι ώστε το 2022 να έρθουν οι πρώτες παροχές για την περιοχή της Καστοριάς.

Η σήραγγα της Κλεισούρας. Και αυτή βγαίνει ως μέτρο και ως πρόσκληση από τη Διαχειριστική Αρχή.

Είναι ένα πολύ μεγάλο έργο το οποίο στο κατασκευαστικό κομμάτι θα απασχολήσει έναν πολύ μεγάλο αριθμό κυρίως συμπολιτών μας.

Θα δημοπρατηθεί το αρδευτικό δίκτυο του Γέρμα. Είναι ένα έργο που μελετητικά είχε ολοκληρωθεί από το 2011, συνολικού προϋπολογισμού 4.200.000 ευρώ και αυτό τον επόμενο μήνα θα δημοπρατηθεί και πιστεύω ότι σε ενάμιση χρόνο θα έχει τη δυνατότητα να ολοκληρωθεί μια βασική δομή για το πλέον κτηνοτροφικό χωριό της περιοχής μας.

Και μια σειρά από πολλά άλλα έργα όπως ο εκσυγχρονισμός του εγγειοβελτιωτικού οργανισμού Βασιλειάδας – Μελισσοτόπου – Σταυροποτάμου ενός έργου 2.200.000 ευρώ και ένα αντίστοιχο στην Κορησό και τη Λιθιά.

Είναι μια σειρά από έργα τα οποία είχε καιρό να δει η περιοχή μας. Κι αυτό που απομένει και δεν έχει λυθεί ακόμη, είναι το φράγμα του Νεστορίου. Είναι το πλέον αναπτυξιακό έργο της περιοχής, που θα αλλάξει τη ροή των πραγμάτων και για το οποίο θα πρέπει να δοθεί πολιτική λύση».

fonikastorias.gr Ε.Ψ.

Προηγούμενο Άρθρο

Τσιόδρας: 2 θάνατοι και μόλις 3 νέα κρούσματα σήμερα – 168 οι νεκροί από κορονοϊό – 2.853 οι περιπτώσεις του ιού συνολικά

Επόμενο Άρθρο

Απογοήτευση του Κλάδου Εστίασης για τα μέτρα στήριξής του από την Κυβέρνηση

Τελευταία από Τοπικά Νέα