/

Γ. Κασαπίδης: «Η κατασκευή της σήραγγας της Κλεισούρας, προτεραιότητα για τη νέα περιφερειακή αρχή»!

 

«Η κατασκευή σήραγγας στην Κλεισούρα είναι μία στρατηγική επιλογή της νέας περιφερειακής αρχής στο πλαίσιο της αλλαγής πορείας της Δυτικής Μακεδονίας που αναζητούμε μία διαφορετική πορεία και μία κατεύθυνση παραγωγική για την ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας και τη στήριξη της παραγωγικότητας στη Δυτική Μακεδονία», δήλωσε σήμερα από την Καστοριά ο περιφερειάρχηςΔυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης.

Ο κ. Κασαπίδης επισήμανε ότι το συγκεκριμένο έργο αποτελεί προτεραιότητα για την νέα περιφερειακή αρχή και ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Το έργο αυτό, είναι ένα από τα μοναδικά που θα μπορούσε να ενώσει όχι δύο, αλλά τρεις περιφερειακές ενότητες. Βρίσκεται στο πιο κομβικό σημείο της περιφέρειάς μας όπου συγκλίνουν τρεις περιφερειακές ενότητες. Όλος ο ορεινός όγκος που βρίσκεται η Κλεισούρα, το Βαρικό, είναι τα σύνορα των Περιφερειακών Ενοτήτων Κοζάνης, Καστοριάς και Φλώρινας και ουσιαστικά φέρνουμε σε επικοινωνία και σε ασφαλή επικοινωνία τους 50.000 Καστοριανούς, με τους 60.000 Εορδαίους και τους 20.000 κατοίκους του Αμυνταίου. Ο μισός πληθυσμός της περιφέρειάς μας θα εξυπηρετείται από αυτό το έργο.

Θα έρθουν πιο κοντά όχι μόνο οι απλοί πολίτες, αλλά και οι επιχειρηματίες και όλοι όσοι δραστηριοποιούνται και έτσι ενδυναμώνουμε την ενδοπεριφερειακή συνοχή και την ενδοπεριφερειακή επικοινωνία με έναν δρόμο ασφαλή, σύντομο, ευρωπαϊκών προδιαγραφών που θα αλλάξει την εικόνα όχι μόνο της συγκεκριμένης περιοχής, αλλά όλης της Δυτικής Μακεδονίας και θα δώσει τη δυνατότητα να έρθουν πιο κοντά σπάνιες μοναδικότητες. Μοναδικά και συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς από τον Γράμμο, το Βίτσι, τα σπάνια οικοσυστήματα της λίμνης, του Αλιάκμονα, τη μοναδική αρχιτεκτονική, το βυζαντινό απόθεμα, η πολιτισμική κληρονομιά, επιχειρηματικότητα, η δημιουργικότητα των Καστοριανών, θα μπορεί να βρει διέξοδο έκφρασης στην ανατολική πλευρά όπου περιμένουν με αγωνία αυτή τη συνεργασία 60.000 κάτοικοι της Εορδαίας και ευρύτερα της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης όπου εκεί έχουμε άλλες μοναδικές αξίες. Έχουμε τον πρώτο μεγάλο εργοδότη της περιφέρειας μας τον ενεργειακό κλάδο όπου έχουμε μια σημαντική αλυσίδα αξιών γύρω από αυτή την παραγωγική διαδικασία που και αυτή είναι σε κρίση και πλήττεται ιδιαίτερα την περίοδο αυτή, καθώς επίσης και άλλα σπάνια μοναδικά χαρακτηριστικά και της περιοχής του Αμυνταίου όπου κι εκεί έχουμε μοναδικά οικοσυστήματα τέσσερις φανταστικές λίμνες, εξαιρετικά προϊόντα όπως είναι το κρασί, ένα ισχυρό brand name που πρέπει να του δώσουμε περιεχόμενο, η πιπεριά Φλωρίνης, σπάνια πολιτισμικά στοιχεία και αρχαιότητες ακόμα και από προϊστορική όπως εντοπίζονται στην ευρύτερη περιοχή και στην Καστοριά και στο Αμύνταιο και στην Πτολεμαΐδα. Οπότε, όλες αυτές τις μοναδικότητες τις ενώνει αυτός ο δρόμος για να προσφερθούν σαν μία δέσμη προτάσεων για την αξιοποίηση μέσα από την ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων των κατοίκων. Αλλά, είναι και μία πρόκληση – πρόσκληση σε όλους τους επισκέπτες οι οποίοι όταν βρίσκονται είτε στην Καστοριά μέσω της Εγνατίας ή μέσω του αεροδρομίου το οποίο και αυτό είναι μια προτεραιότητα και θα το αναβαθμίσουμε, θα συμπληρώσουμε όλες τις απαραίτητες υποδομές για να είναι κι αυτό ασφαλές και λειτουργικό με πτήσεις απ’ όλο τον κόσμο για να ενισχύσουμε έτσι την εξωστρέφεια της περιφέρειάς μας, θα μπορούν οι επισκέπτες εδώ με έναν δρόμο σε μισή ώρα από την Καστοριά στην Εορδαία και στο Αμύνταιο και αντίστροφα, να βρίσκονται σ’ αυτή την φανταστική περιοχή στην καρδιά της περιφέρειάς μας».

Σ.Ι. – Ε.Ψ.

Προηγούμενο Άρθρο

Ευρεία σύσκεψη στην Π.Ε. Καστοριάς για τα προβλήματα του κλάδου της γούνας (φωτογραφίες)

Επόμενο Άρθρο

Τέλεση αγιασμού για την θεμελίωση του Πνευματικού Κέντρου του Ι. Ναού Αγ. Νεκταρίου Άργους Ορεστικού

Τελευταία από Δυτική Μακεδονία