Αποτρόπαια εικόνα! Τοποθέτησαν σαν έκθεμα νεκρό Μπούφο (Bubo bubo) σε κοινή θέα σε κεντρικό σημείο της πόλης!

Εταιρία Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς

Την Τετάρτη 11/3 από τοπικό ειδησεογραφικό μέσο του διαδικτύου και από τηλεφωνικές καταγγελίες πολιτών της περιοχής μας γίναμε μάρτυρες μιας αποτρόπαιης εικόνας ενός νεκρού Μπούφου(Bubo bubo) ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα προσέκρουσε στα καλώδια της ΔΕΗ . Το άγριο νυκτόβιο αρπακτικό ήταν σε δημόσια θέα τοποθετημένο σαν έκθεμα σε κεντρικό σημείο της πόλης προς ‘´ τέρψιν οφθαλμών ´´ των περαστικών .

Η Ε.Π.Π. Καστοριάς υπενθυμίζει ότι τα ζώα θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με σεβασμό και αγάπη ακόμη και νεκρά , είναι κι αυτά μέρος του κόσμου μας και σαφώς εξυπηρετούν σημαντικές ανάγκες στην βιοποικιλότητα.

Μέλος της Εταιρίας Περιβάλλοντος πήγε στο σημείο αλλά το πουλί το είχε πάρει η Δασική υπηρεσία Καστοριάς και το μετέφερε στην Κτηνιατρική προκειμένου να γίνει νεκροψία για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου .

Η έκθεση σε κοινή θέα νεκρού ζώου είναι ποινικό αδίκημα και ειδικά για ένα προστατευόμενο είδος τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Η Εταιρία Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς καταδικάζει κάθε έκθεση νεκρών ζώων σε κοινή θέα.

Προηγούμενο Άρθρο

Εμπορικός Σύλ. Καστοριάς: Μείωση ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων

Επόμενο Άρθρο

Προτάσεις ΕΣΚ πρός τους Βουλευτές Καστοριάς για μέτρα στήριξης της αγοράς λόγω κορωνοϊού

Τελευταία από Τοπικά Νέα