Απολογισμός – 9ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

κατηγορία : Τοπικά Νέα από
Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας διοργανώθηκε φέτος για 9η συνεχή χρονιά με τη συμμετοχή 16 πόλεων από όλη την Ελλάδα  δίνοντας τη δυνατότητα σε μαθητές/τριες όλων των τάξεων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν ψηφιακά  έργα που αναπτύσσουν στο σχολείο τους. Βασικό χαρακτηριστικό των έργων είναι η εφαρμογή γνώσεων Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών.
Το 9ο Μαθητικό Φεστιβάλ στη Δυτική Μακεδονία (Καστοριά) πέτυχε όλους τους στόχους του: διασκέδαση, συνεργασία, μάθηση, καινοτομία, υπολογιστική σκέψη.
Συμμετείχαν ενεργά με παρουσιάσεις, εργαστήρια και έργα 41 μαθητικές ομάδες, περισσότεροι από 500 μαθητές/τριες και 80 εκπαιδευτικοί. Εκατοντάδες επίσης ήταν οι επισκέπτες.
Ευχαριστούμε εγκάρδια:
  • Τους Μαθητές/τριες για την αγάπη τους στην πληροφορική παιδεία.
  • Την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς και ιδιαίτερα τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Αδαμόπουλο για την εξαιρετική εκπαιδευτικής αξίας χορηγία – ένα πλήρες σετ εκπαιδευτικής ρομποτικής για κάθε σχολείο!
  • Τους Εκπαιδευτικούς για το πολυδιάστατο έργο τους
  • Τις φοιτητικές ομάδες IEEE – Student Branch of Western Macedonia και την Ομάδα Επικοινωνίας στο Εργαστήριο Ψηφιακών Μέσων και Στρατηγικής Επικοινωνίας για την επαγγελματική τους υποστήριξη-συνεισφορά
  • Τα τμήματα ΤΕΙ Διεθνούς Εμπορίου, Μηχανικών Πληροφορικής, Ψηφιακών Μέσων & Επικοινωνίας για τη φιλοξενία και υποστήριξη τους,

Απολαύστε τα hightlights του Φεστιβάλ http://bit.ly/2GuR5mE

Ανανεώνουμε το ραντεβού για το 2020 στην Καστοριά αλλά και στις άλλες πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας!
Με εκτίμηση,
Η Οργανωτική Επιτροπή