Αγιασμός στον νέο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καστοριάς (φωτογραφίες)

κατηγορία : Τοπικά Νέα από

Με την παρουσία εκπροσώπου της εκκλησίας και επισήμων, τελέστηκε το πρωΐ ο Αγιασμός του νέου χώρου μετεγκατάστασης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καστοριάς, στο ισόγειο του 1ου Γυμνασίου (Καραβαγγέλη 23).

Πρόκειται για έναν πολύ λειτουργικό χώρο, στον οποίο φιλοξενούνται, περί τις 28.000 βιβλία, όπως ανέφερε η υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης Κατερίνα Νικολάου, ενώ στον ίδιο χώρο, που αποτελεί πλέον ιδιοκτησία του Δήμου μας, θα φιλοξενηθεί και η συλλογή του αείμνηστου καθηγητή Κων/νου Σημαιοφορίδη, η οποία αριθμεί περί τις 20.000 βιβλία, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Καστοριάς Αν. Αγγελής.

Ο Δήμαρχος τόνισε επίσης, ότι η Δημοτική Βιβλιοθήκη θα λειτουργεί στον χώρο αυτό, έως ότου γίνει το πολιτιστικό κέντρο και η εθνική βιβλιοθήκη, οπότε και θα μεταφερθεί εκ νέου στον χώρο αυτό.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σωτ. Αδαμόπουλος και ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Κοινων. Προστασίας,  Αλληλεγγύης, Παιδείας & Αθλητισμού, Θεόδ. Μυλωνάς.

Να σημειώσουμε ότι στον χώρο διατίθεται, δωρεάν χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και internet.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη θα είναι ανοικτή κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη κατά τις ώρας: 8 π.μ. – 4 μ.μ. και Τετάρτη, Παρασκευή, από τις 2 μ.μ. – 9 μ.μ.