Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο δράσεις από την Αντιδημαρχία Τουρισμού Καστοριάς! (φωτογραφίες)

Με επιτυχία  και με μεγάλη συμμετοχή κατοίκων αλλά και επισκεπτών της περιοχής μας, πραγματοποιήθηκαν το  Σαββατοκύριακο  28 και 29 Σεπτεμβρίου, οι δράσεις τις οποίες διοργάνωσε  η αντιδημαρχία Πολιτισμού και Τουρισμού του  Δήμου Καστοριάς.

Οι δράσεις έγιναν με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας Τουρισμού και των Ευρωπαϊκών  Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Συγκεκριμένα, το  Σάββατο  28 Σεπτεμβρίου σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς, πραγματοποιήθηκε  πολιτιστική διαδρομή η οποία εστίαζε στη  βυζαντινή ιστορία της πόλης. Με αφετηρία την πλατεία Ομονοίας, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν  τους  βυζαντινούς και μεταβυζαντινούς ναούς  της περιοχής και συγκεκριμένα  στην Παναγία Κουμπελίδικη, τον Άγιο Νικόλαο Κασνίτζη, τον Ταξιάρχη Μητροπόλεως και τον Άγιο Αθανάσιο του Μουζάκη . Οδηγός σε αυτή την «εξερεύνηση» της βυζαντινής πόλης, ήταν η ξεναγός του  Δήμου Καστοριάς Στέλλα Μπούρου, η οποία  αναφέρθηκε στην ιστορία της περιοχής  αλλά και των μνημείων της.

Τελευταίος σταθμός της περιήγησης,  ήταν το  αρχοντικό  Βέργου όπου  στεγάζεται η μόνιμη έκθεση των φωτογραφιών του Λεωνίδα Παπάζογλου.

Στον αύλειο χώρο του αρχοντικού πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Π.Σ Καστοριάς « Αθ. Χριστόπουλο», μουσική συναυλία με τη συμμετοχή της  μουσικού- συνθέτριας και τραγουδοποιού Μαρίας  Βλαχάβα.

Την Κυριακή  29 Σεπτεμβρίου, σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση « Ορεστιάς» και  την Εταιρεία « Μακεδνός Α.Ε», στη Σπηλιά του  Δράκου, στο Ενυδρείο και στον Λιμναίο Οικισμό  Δισπηλιού, η είσοδος για το κοινό ήταν ελεύθερη.

«Όλοι όσοι συμμετείχαν στις δράσεις αυτές, έμειναν ενθουσιασμένοι. Μας ζήτησαν να τις επαναλάβουμε. Θα εξετάσουμε το πώς μπορούμε να κάνουμε ανάλογες εκδηλώσεις στο μέλλον», τόνισε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού  Χρήστος Μουρατίδης.

Ελένη Ψωμαδάκη 

Προηγούμενο Άρθρο

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα εκμάθησης μεθόδου γραφής και ανάγνωσης τυφλών Braille στην Καστοριά

Επόμενο Άρθρο

Δημοπρασία Σεπτεμβρίου της Saga Furs: Σταθερές τιμές και υψηλά ποσοστά πωλήσεων

Τελευταία από Τοπικά Νέα