Αποτροπιασμό έχει προκαλέσει η δήλωση του Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσοστόμου, για τους βιασμούς γυναικών και για τα παιδιά που προέρχονται από βιασμούς – Καταδικάζει ο πολιτικός κόσμος, τον «σταυρώνει» το Twitter
Οργή και θλίψη για τις σκοταδιστικές απόψεις του Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσοστόμου έχει κατακλύσει το πανελλήνιο και φυσικά το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που βράζουν για τον κληρικό, ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε ότι οι γυναίκες που βιάζονται ουσιαστικά συναινούν και αν μένουν έγκυες θα πρέπει να γεννούν τα παιδιά του βιαστή τους. «Δεν υπάρχει καμία γυναίκα που να κάθεται να βιάζεται χωρίς να το θέλει, μην τρελαθούμε κιόλας» είπε χαρακτηριστικά για τις γυναίκες θύματα βιασμών, ενώ για τις ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες που ενδεχομένως προκύψουν από το εκ των πλέον ειδεχθών κακουργημάτων το παιδί «θα πρέπει να γεννηθεί και μετά να υπάρχει κάποια πρόνοια…».
Για να υπερθεματίσει, ο Χρυσόστομος είπε στο ίδιο μήκος κύματος και χωρίς να… ιδρώνει το αυτί του από τις παραινέσεις των παρουσιαστών της εκπομπής του ΣΚΑΪ για να το… μαζέψει ότι «μπορεί να είμαι καλόγερος, παπάς, αλλά τα ξέρω εγώ αυτά…». Η συζήτηση έγινε με αφορμή το κυριακάτικο κήρυγμα στις εκκλησίες κατά των αμβλώσεων σε συνέχεια της ανακοίνωσης της Ιεράς Συνόδου που τάσσεται κατά της άμβλωσης.
