Πέθανε ο Γιώργος Σουφλιάς σε ηλικία 85 ετών

Όπως αναφέρει το newsit.gr, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών ο Γιώργος Σουφλιάς, ιστορικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και επί σειρά ετών κορυφαίος υπουργός καθώς και διεκδικητής της ηγεσίας το 1996 έναντι του Μιλτιάδη Έβερτ και το 1997 έναντι του Κώστα Καραμανλή.

Ο Γιώργος Σουφλιάς είχε αποσυρθεί από την ενεργό πολιτική το 2009, παρά το γεγονός ότι είχε εκλεγεί βουλευτής με τη ΝΔ στη Λάρισα, ενώ τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα υγείας.

Από το 1967 εργαζόταν ως πολιτικός μηχανικός στη Λάρισα διατηρώντας γραφείο μελετών και κατασκευών.

Εξελέγη βουλευτής Λάρισας στις εκλογές του 1974 με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Επανεξελέγη στις εκλογές του 1977, του 1981, του 1985, του Ιουνίου του 1989, του Νοεμβρίου του 1989, του 1990, του 1993, του 1996, του 2004, του 2007, και του 2009.

Οι λόγοι ήταν οι κατηγορίες εναντίον του για την ήττα της Νέας Δημοκρατίας στις πρόωρες εκλογές, τις οποίες είχε εισηγηθεί ο ίδιος στον πρωθυπουργό.

Το 1997 διεκδίκησε ανεπιτυχώς την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας στο τέταρτο συνέδριο του κόμματος. Διαγράφηκε από τη Νέα Δημοκρατία το 1998 και επανεντάχθηκε σε αυτή το 2001.

Διετέλεσε υφυπουργός Εσωτερικών στις κυβερνήσεις Κωνσταντίνου Καραμανλή και Γεωργίου Ράλλη.

Διετέλεσε υπουργός Εθνικής Οικονομίας στην κυβέρνηση Τζαννετάκη το 1989, και στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Επίσης διετέλεσε υπουργός Οικονομικών, υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, και υπουργός Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων.

Πηγή: newsit.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του Πανεπιστημίου Negeri της Τζακάρτα

Επόμενο Άρθρο

Εγκαινιάστηκε η πρώτη έκθεση φωτογραφίας της Ομάδας Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς

Τελευταία από Ελλάδα