Παραιτήθηκε ο Χρήστος Τριαντόπουλος

Από το βήμα της Βουλής έκανε γνωστή την παραίτησή του ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη σύσταση προανακριτικής, ο κ. Τριαντόπουλος είπε χαρακτηριστικά: «για εμένα η πολιτική δεν είναι επάγγελμα και η καρέκλα δεν είναι αυτοσκοπός. Υποβάλω σήμερα την παραίτηση μου από υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης».

«Επισκέφτηκα τη Λάρισα με κυβερνητικό κλιμάκιο, λίγες ημέρες μετά το δυστύχημα. Και αναφέρομαι στο κυβερνητικό κλιμάκιο που αποτελούνταν από τους γενικούς γραμματείς μεταφορών, κοινωνικής αλληλεγγύης και καταπολέμησης της φτώχειας, υγείας και πολιτικής προστασίας», υπενθύμισε και πρόσθεσε πως «αυτό είναι το χαρτοφυλάκιο μου, η πολιτική αρωγή» πρόσθεσε.

Ο Χρήστος Τριαντόπουλος είχε προαναγγείλει πριν από έναν μήνα, πως με την απόφαση για σύσταση της Επιτροπής θα παραιτηθεί από τη θέση του υφυπουργού «προς διευκόλυνση της διαδικασίας και του έργου της Κυβέρνησης».

Νωρίτερα, την παραίτησή του προς τον πρωθυπουργό από τη θέση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας είχε υποβάλει ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου.

Η επιστολή παραίτησης του Βασίλη Παπαγεωργίου προς τον πρωθυπουργό:

«Δια της παρούσης υποβάλλω την παραίτηση μου από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, με πρωταρχικό σκοπό τη διευκόλυνση του έργου της ελληνικής Δικαιοσύνης στην υπόθεση των Τεμπών.

Θα καταβάλλω κάθε προσπάθεια, προκειμένου να αποδείξω ότι καμία ευθύνη δεν είχα ως προς τις τυχόν επιχειρησιακές πράξεις ή παραλείψεις που αφορούν το πεδίο του δυστυχήματος».

Διαβάστε περισσότερα στο newsbeast.gr

Προηγούμενο Άρθρο

“The Μαμπέτι Show”: Ένα για την Premier League, το μύθο της Θάτσερ και γιατί αγαπάμε το αγγλικό πρωτάθλημα | S01E27

Επόμενο Άρθρο

Π.Ε. Καστοριάς: Παράταση υποβολής αιτήσεων 2ου έτους πληρωμής υπομέτρου 3.1 (Δράση 3.1.1)

Τελευταία από Ελλάδα

Καιρός – Τσατραφύλλιας: Πτώση της θερμοκρασία έως 25 βαθμούς από την Τρίτη μέχρι την Πέμπτη, σε «θερμικό σοκ» η χώρα

Σημαντική επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από την Τρίτη μέχρι την Πέμπτη, καθώς τις καλοκαιρινές θερμοκρασίες του Σαββατοκύριακου διαδέχεται