Με συνολικά 150.000 γόνο και νεαρά ιχθύδια Πέστροφας εμπλουτίστηκαν τα Λιμνοφράγματα της Π.Ε. Καστοριάς

Ολοκληρώθηκε και τη φετινή χρονιά, η φάση εμπλουτισμού των λιμνοφραγμάτων Βράχου και Γέρμα με 150.000 γόνους και νεαρά ιχθύδια πέστροφας, μέσου βάρους 2-10 γραμμάρια, συνεχίζοντας για δέκατη όγδοη χρονιά το πρόγραμμα εμπλουτισμού της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, στο πλαίσιο της προσπάθειας ενίσχυσης των ιχθυοτρόφων υδάτων της περιοχής.

Αρωγός σε αυτή τη δράση στάθηκε,  για άλλη μια φορά,  ιδιώτης ιχθυοκαλλιεργητής με τη διάθεση οχήματος και οδηγού, καθώς και την παραχώρηση των δεξαμενών μεταφοράς των ζωντανών ψαριών και όλων των παρελκομένων.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που συνεχίζεται και φέτος σε συνεργασία  του τμήματος Ζ.Π., Αλιείας, Μελ. & Σηρ. της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, της Γενικής Διεύθυνσης Αλιείας και των κρατικών Υδροβιολογικών Σταθμών Ιωαννίνων και Πέλλας του ΥΠΑΑΤ (από όπου προέρχονται ο γόνος και τα νεαρά ιχθύδια), στο πλαίσιο συστηματικών ενεργειών  για ενίσχυση των ιχθυοαποθεμάτων  της περιοχής μας και παράλληλα η ερασιτεχνική – αθλητική αλιεία να αποτελεί πόλο ανάπτυξης και τουρισμού της περιοχής μας.

Εφιστούμε την προσοχή στους φίλους ερασιτέχνες αλιείς για την τήρηση της αλιευτικής νομοθεσίας, σχετικά με τα  επιτρεπόμενα αλιευόμενα μεγέθη,  τα είδη ιχθύων, καθώς  και τις χρονικές και τοπικές απαγορεύσεις, μερικής ή καθολικής απαγόρευσης αλιείας, σύμφωνα με τις εκδοθείσες αποφάσεις και ανακοινώσεις.

Προηγούμενο Άρθρο

Το Εργατικό Κέντρο Καστοριάς συνυπογράφει την κοινή Επιστολή φορέων πρός τον Πρωθυπουργό για στήριξη της Δυτικής Μακεδονίας

Επόμενο Άρθρο

Καθαρισμός τεχνικών σε Μελισσότοπο και τάφρων απορροής σε Κορομηλιά από το Τμήμα Αμαξοστασίου της Π.Ε. Καστοριάς

Τελευταία από Τοπικά Νέα

Εξαιρετική η παρουσία της Μικτής Παραδοσιακής Χορωδίας του Π.Σ. Καστοριάς “Αθαν. Χριστόπουλος” στη 32η Χορωδιακή Συνάντηση Ερμιόνης (φωτογραφίες)

Μία εξαιρετική μουσική εμπειρία ήταν η συμμετοχή της #Μικτής_Παραδοσιακής_Χορωδίας #Καστοριάς_Αθανάσιος_Χριστόπουλος στην #32η_Χορωδιακή_Συνάντηση_Ερμιόνης στον πανέμορφο χώρο του

“Φεύγουν” τα ελάφια από τον “Προφήτη Ηλία”! – Στο Κρατικό Εκτροφείο Θηραμάτων «Κουρί» Κοζάνης μεταφέρονται 14 πλατώνια από την Καστοριά – Εγκρίθηκε η σχετική απόφαση

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δασών, εγκρίθηκε η μεταφορά 14 πλατωνιών (Dama dama) από την περιοχή του Προφήτη Ηλία Καστοριάς στο Κρατικό

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 7ο αντάμωμα Μικρασιατών στη Νέα Ιωνία Αττικής – Ο Σύλλογος Απολλωνιαδιτών Καστοριάς συμμετείχε στο μεγάλο αυτό αντάμωμα (φωτογραφίες)

Η διάθεση των απογόνων των Μικρασιατών προσφύγων από όλη την Ελλάδα, να συμμετέχουν στο ετήσιο αντάμωμά