Μαρία Αντωνίου: Παράταση Αναστολών έως 31-12-2024

Άλλη μια θετική εξέλιξη για τον πολύπαθο κλάδο της γουνοποιίας στην Καστοριά!

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, παρατείνεται ως την 31/12/2024 το μέτρο της αναστολής των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της γουνοποιίας, το οποίο υλοποιήθηκε τη χρονική περίοδο Ιουλίου 2022- Ιουνίου 2024 και αφορά στις επιχειρήσεις που εξακολουθούν να πλήττονται από τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία. Η παράταση τίθεται σε ισχύ με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις σύμφωνα με την αριθμ. 67806/19-7-2022 (Β΄3796) ΚΥΑ, όπως ισχύει.

Ειδικότερα, από την 1/7/2024, το Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ είναι διαθέσιμο στις επιχειρήσεις – εργοδότες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της γουνοποιίας για την υποβολή δηλώσεων αναστολής συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων τους για τον μήνα Ιούλιο 2024, ως εξής:

  • Εντός της προθεσμίας από 1/7/2024 έως και 10/7/2024 υποβάλλονται υπεύθυνες δηλώσεις των επιχειρήσεων για συμβάσεις εργασίας εργαζομένων που μπορεί να αφορούν όλο τον μήνα ή διαστήματα αυτού.
  • Από 11/7/2024 και μέχρι το τέλος του μήνα ισχύει η προαναγγελία της αναστολής.

Η Μαρία Αντωνίου δήλωσε:

Η ανακοίνωση της παράτασης του μέτρου της αναστολής των συμβάσεων εργασίας είναι το αποτέλεσμα των επίμονων και στοχευμένων προσπαθειών που καταβάλλουμε όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς στον κλάδο της γουνοποιίας κι εγώ ως βουλευτής Καστοριάς, ενωμένοι και σε κοινή κατεύθυνση, με μοναδικό γνώμονα και στόχο την ανακούφιση των εργαζόμενων, οι οποίοι ζουν καθημερινά την αγωνία του τι μέλλει γενέσθαι στον πολύπαθο κλάδο που δραστηριοποιούνται και που αποτελεί βασικό άξονα της οικονομικής ανάπτυξης της ακριτικής μας περιοχής.

Γραφείο Μαρίας Αντωνίου

 

Προηγούμενο Άρθρο

Ἐπισκέψεις καί αὐτοψίες σέ Ἱ. Ναούς τῆς Ἱ. Μητροπόλεως Καστορίας

Επόμενο Άρθρο

Για μία ακόμη φορά το πανελλήνιο αναπτυξιακό τουρνουά Beach Volley στην Καστοριά

Τελευταία από Γούνα

Συνάντηση Μαρίας Αντωνίου-Νίκης Κεραμέως: Παράταση της αναστολής πληρωμών & της καταβολής του δώρου Πάσχα στους εργαζόμενους του κλάδου της γουνοποιίας

Η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου πραγματοποίησε χθές συνάντηση με την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκη