Μάγεψε το κοινό της Καστοριάς η Αναπαράσταση του παραδοσιακού Κυπριακού γάμου από τον Συλ. «Αθαν. Χριστόπουλος» (πλούσιο φωτορεπορτάζ+video)

//

Πραγματικά «κάηκε το πελεκούδι» στην καταπληκτική Αναπαράσταση του παραδοσιακού Κυπριακού γάμου, από το Χορευτικό Τμήμα και την Παραδοσιακή Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Καστοριάς «Αθανάσιος Χριστόπουλος», συνοδεία της υπέροχης ορχήστρας του Συλλόγου και τη συμμετοχή της εξαιρετικής ερμηνεύτριας Χρυσούλας Κεχαγιόγλου, που πραγματοποιήθηκε χθές το βράδυ, στο κατάμεστο από κόσμο Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας της πόλης μας.

Το ιδιαίτερο αυτό δρώμενο, το οποίο είχε όλο το ήθος και το στυλ του παλαιού παραδοσιακού Κυπριακού γάμου, τίμησαν με την παρουσία τους, Ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου στη Θεσ/νίκη Κων/νος Πολυκάρπου – ο οποίος έμεινε κατενθουσιασμένος από την παράσταση –  και οι αρχές του τόπου μας.

Η εκδήλωση, η οποία ήταν ενταγμένη στα «Χριστοπούλεια 2024» του «Αθανάσιου Χριστόπουλου» και τα οποία είναι αφιερωμένα στην επέτειο των 50 χρόνων από την εισβολή των Τούρκων στη μεγαλόνησο, ξεκίνησε με χαιρετισμούς, από την δραστήρια Πρόεδρο του Συλλόγου Άννα Χατζηλεοντιάδου, τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Καλλίνικο, τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημ. Σαββόπουλο, τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Πολιτισμού & Επιχειρηματικότητας του Δήμου Καστοριάς Εμμαν. Εγγλέζο και το μέλος της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας, Ελένη Πουγιούκα. Την εκδήλωση τίμησε επίσης με την παρουσία της και η Βουλευτής ΝΔ του Νομού μας, Μαρία Αντωνίου.

Το κοινό και οι επίσημοι  παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον το ξεχωριστό αυτό δρώμενο, με χορό, τραγούδι και προσφορά Κυπριακών κερασμάτων και συμμετείχαν στο μεγάλο γλέντι που ακολούθησε.

Συγχαρητήρια στον Π.Σ. Καστοριάς «Αθανάσιο Χριστόπουλο» για την εκπληκτική παρουσίαση της παράστασης.

fonikastorias.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Τροχαίο ατύχημα με νεκρή αρκούδα στην Καστοριά (φωτο)

Επόμενο Άρθρο

“Οι λιχουδιές της Όλγας”: Δείτε το σημερινό μενού 18/6

Τελευταία από Εκδηλώσεις

Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024 – Φεστιβάλ Αυλής Μουσική Παράσταση από το Δημοτικό Ωδείο «Δημήτριος Μπαϊρακτάρης & Σουλτάνα Πετσάλνικου Μπαϊρακτάρη»

Η «Καλοκαιρινή Συναυλία» της μπάντας του Μπαϊρακτάρειου Δημοτικού Ωδείου Καστοριάς φέτος πλαισιώνεται από αγαπημένα έργα των