Φωτιά: Μέσα σε μια ώρα το μέτωπο που ξεκίνησε βόρεια της Ανθούσας εξαπλώθηκε και η πυροσβεστική δίνει μάχη για την κατάσβεση.
Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τρίτης (19/7), λίγο μετά τις 17:00, βόρεια της Ανθούσας και κινήθηκε προς ορεινό όγκο Πεντέλης έχει πάρει διαστάσεις και πλέον η κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή.
Το μέτωπο μαίνεται ανεξέλεγκτο και νωρίτερα δόθηκε εντολή εκκένωσης από Ντράφι προς Παλλήνη. Λίγη ώρα αργότερα, η φωτιά έφτασε στα πρώτα σπίτια στην περιοχή της Πεντέλης και υπήρξαν οι πρώτες καταστροφές.
Μετά το Ντράφι, το 112 έστειλε μήνυμα για να εκκενωθεί τόσο η Ανθούσα, όσο και η Διώνη και το Δασαμάρι.
Η ένταση του ανέμου δεν μειώθηκε στο ελάχιστο, με αποτέλεσμα το μέτωπο να μην μπορεί να ελεγχθεί. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να εκκενωθεί και το νοσοκομείο Παίδων στην Πεντέλη, ενώ μετά τις 21:00 σταμάτησαν να επιχειρούν και τα εναέρια μέσα λόγω μη ορατότητας.
Η τελευταία ενημέρωση για την εκκένωση του Παίδων Πεντέλης και του Νταού Πεντέλης
Από το Παιδων Πεντέλης μεταφέρθηκαν 36 παιδιά προς Αγία Σοφία και Αγλαια Κυριάκου και το Νταού Πεντέλης μεταφέρθηκαν 35 παιδιά προς το Ίδρυμα Μητέρα. Μαζί με τα παιδιά μεταφέρθηκαν και εργαζόμενοι.
Σημειώνεται ότι μέχρι τις 10 το βράδυ δεν είχαν γίνει κλήσεις προς το ΕΚΑΒ για τραυματισμούς και δύσπνοια.
Το ΕΚΑΒ και τα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία έχουν τεθεί σε μέγιστη ετοιμότητα.
Πηγή: newsbomb.gr
