Το γράφαμε και το ξαναγράφαμε και επιτέλους δικαιωθήκαμε. Η είσοδος της πόλης φωτίζεται και πλέον το κομμάτι του δρόμου, από το ξενοδοχείο LIMNEON μέχρι και το «μπαλκόνι» «i love Kastoria», γίνεται ασφαλέστερο για τα οχήματα και τους οδηγούς τις βραδινές ώρες και ιδιαίτερα, τον χειμώνα. Η τοποθέτηση των φωτιστικών στο σημείο αυτό, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στον Μάϊο του 2026.
Το πρώτο βήμα λοιπόν έγινε. Το επόμενο κ. Αντιπεριφερειάρχη, θα πρέπει να είναι – και μάλιστα όσο το δυνατόν συντομότερα, γιατί στη «βράση κολλάει το σίδερο» – η παρέμβαση στο τοιχίο κατολισθήσεων στην περιοχή «Πέτρα», από την έξοδο της πόλης μέχρι και λίγο μετά τη στροφή «Τουμπίδη», όπου και γι’ αυτό το θέμα, ασχοληθήκαμε επανειλημμένα.
Το συρματόπλεγμα του τοιχίου συγκράτησης των κατολισθήσεων έχει καταστραφεί και έχει υπερφορτωθεί σε ορισμένα σημεία από τα χώματα και τις πέτρες και είναι θέμα χρόνου, αυτά να ξεχυθούν στο οδόστρωμα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην ασφάλεια οχημάτων και οδηγών.
Αν λοιπόν κ. Αντιπεριφερειάρχη, πραγματοποιηθεί και αυτή η πολύ σημαντική παρέμβαση, τότε όντως θα μιλάμε για βελτίωση των συνθηκών οδικής ασφάλειας στην περιοχή αυτή.
fonikastorias.gr





