«Ημέρα χωρίς πλαστική σακούλα», ήταν ο τίτλος της δράσης που διοργάνωσε σήμερα στο πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας, η ΔΙΑΔΥΜΑ.
Στόχος της δράσης που έγινε σε συνεργασία με τον Δήμο Καστοριάς, ήταν η ευαισθητοποίηση των πολιτών και η προώθηση πρακτικών που συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και την μείωση των αποβλήτων.
Εντάσσεται σε μια σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων που πραγματοποιεί η ΔΙΑΔΥΜΑ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σε όλες τις μεγάλες πόλεις της περιοχής, για την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης διανεμήθηκαν στους πολίτες ενημερωτικά φυλλάδια και τσάντες πολλαπλών χρήσεων, ενώ παράλληλα, υπήρχε και η δυνατότητα ανταλλαγής ή συλλογής ειδών όπως ρούχα, παιχνίδια, βιβλία και αξεσουάρ, δίνοντας σε χρήσιμα αντικείμενα μία δεύτερη ζωή μέσω του Κέντρου Δημιουργικής Επαναχρησιμοποίησης Υλικών Καστοριάς.
Στο χώρο βρέθηκαν ο δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ακης Λιάμης οι συνεχάρησαν τα στελέχη της ΔΙΑΔΥΜΑ για τις δράσεις που πραγματοποιούν.
fonikastorias.gr Ελένη Ψωμαδάκη




