Πηγή: shutterstock

Food pass, Επίδομα θέρμανσης, Ρεύμα, Φυσικό αέριο: Τα μέτρα που θα ανακοινωθούν στη ΔΕΘ

/

Λίγες ώρες πριν από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης όλα δείχνουν πως έχουν «κλειδώσει» τα μέτρα για την ενέργεια και τις αυξήσεις, εν όψει του δύσκολου χειμώνα. Στο «καλάθι» των ανακοινώσεων αναμένεται να βρίσκονται επιδοτήσεις που έχουν ως στόχο να ελαφρύνουν τους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών τόσο σε ό,τι έχει να κάνει με τις αυξημένες τιμές σε ρεύμα και φυσικό αέριο, αλλά και το πετρέλαιο θέρμανσης ενώ υπάρχει πάντα και η προοπτική για μια νέα «επιταγή ακρίβειας» σε ευάλωτες κατηγορίες πολιτών, ένα Food Pass που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αγορά τροφίμων.

Το Food Pass αναμένεται να αφορά περί το 1.000.000 δικαιούχους που θα προκύψουν με κλιμακωτά εισοδηματικά κριτήρια. Το ποσό θα φτάνει μέχρι και τα 300 ευρώ και αναμένεται να δοθεί μέχρι και τα Χριστούγεννα. Θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αγορά τροφίμων και ανάμεσα σε εκείνους που θα το λάβουν θα βρίσκονται μεταξύ άλλων ευάλωτα νοικοκυριά, δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και ΑμεΑ.

Περισσότερα στο reader.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Σύλλογος Φίλοι Περιβάλλοντος Καστοριάς: Λαϊκή βραδιά αύριο στον χώρο του Προφήτη Ηλία Καστοριάς

Επόμενο Άρθρο

Το fonikastorias.gr σε συνεργασία με τον κινηματογράφο ΟΛΥΜΠΙΟΝ κληρώνει προσκλήσεις για την ταινία “Εισιτήριο για τον παράδεισο”!

Τελευταία από Ελλάδα

Πέθανε ο Σταμάτης Κόκοτας

Την τελευταία του πνοή άφησε ο Σταμάτης Κόκοτας. Ο 85χρονος τραγουδιστής νοσηλευόταν στο Ασκληπιείο Βούλας ενώ η