Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ΠΡΕΣΠΕΣ 2025 ανακοίνωσε ο Καλλιτεχνικός διευθυντής και εμπνευστής των εκδηλώσεων Γιώργος Λιάνης που φέτος συμπληρώνουν 36 χρόνια ζωής.
Οι εκδηλώσεις φέτος, όπως είπε ο κ Λιάνης, θα ξεκινήσουν με διημερίδα στις 19 και 20 Αυγούστου για τα Βυζαντινά μνημεία των Βαλκανίων.
Στις 24 Αυγούστου οι εκδηλώσεις συνεχίζονται με την μπάντα του στρατού από το Γ΄ Σώμα Στρατού και την 9η Ταξιαρχία στην πλατεία της Φλώρινας, ενώ στις 25 Αυγούστου στο Αμύνταιο θα πραγματοποιηθεί σε επανάληψη η εκδήλωση για τον Στέλιο Καζαντζίδη.
Οι εκδηλώσεις κλείνουν την αυλαία τους στις 26 Αυγούστου με προβολή ντοκιμαντέρ για τις Πρέσπες του Γιώργου Λιάνη, ενώ στις 27 Αυγούστου με θεατρική παράσταση “Άλλη Θήβα” με την καλλιτέχνιδα Ελεωνόρα Ζουγανέλη στο τραγούδι.
