Εντυπωσίασε, ενθουσίασε και συγκίνησε το 22ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ v 1984-2024 40Χρόνια (φωτογραφίες)

/

Με αναβαθμισμένες τριήμερες εκδηλώσεις, και τιμώμενη Χορωδία την  Church Choral Society “Branko” Nis Serbia, με έτος ίδρυσης το 1887,  έλαβε χώρα, με απόλυτη επιτυχία,  το τριήμερο 28-30 Ιουνίου 2024, το 22ο    ΔΙΕΘΝΕΣ     ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ, ο κορυφαίος και καταξιωμένος Χορωδιακός θεσμός, μία γιορτή του Χορωδιακού τραγουδιού, που έχει προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις στα 40 χρόνια διεξαγωγής του, με εμφανίσεις παγκοσμίου φήμης Χορωδιών.

Το διευρυμένο, με μία ακόμη ημέρα  πρόγραμμα, ξεκίνησε με μία καινοτομία,  την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024 στον  Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στις  7.30 μ.μ, με τίτλο Τον Κύριον υμνείτε”,  και με την συμμετοχή των Χορωδιών:

Χορωδία  Βυζαντινής Εκκλησιαστικής & Παραδοσιακής Μουσικής   της  Ιεράς Μητροπόλεως   Καστοριάς

Χορωδία Ιεροψαλτών Ν. Κοζάνης « Οι τρεις Ιεράρχαι»

Μεικτή Πολυφωνική Χορωδία «Ορεστίδος» ,

οι οποίες απέδωσαν θρησκευτικούς ύμνους από την Θεία λειτουργία, τόσο στο Βυζαντινό τυπικό, οι 2 πρώτες, όσο και σε δίφωνη εκδοχή η Χορωδία της Ορεστίδος, στον φυσικό χώρο της Θείας λατρείας που είναι ο Ιερός Ναός, μέσα σε μία κατανυκτική ατμόσφαιρα.

Το παρών έδωσαν οι « οικοδεσπότες Ιερείς του Ναού,  ο Αιδεσιμολογιώτατος Πατέρας Λεωνίδας, ο Πατέρας Παύλος, ο Δήμαρχος  κ. Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μίκος Χατζηκυριακίδης, ο Αντιδήμαρχος κ. Ζήσης Τόλκος, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος, η Πρόεδρος της Φιλοπτώχου κ. Βασιλική Μπούκλα, μέλη του Δ.Σ και πλήθος κόσμου.

 Το Φεστιβάλ συνεχίστηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Άργους Ορεστικού, το Σάββατο 29 Ιουνίου 2024 με την συμμετοχή   από τα Χορωδιακά σύνολα:

Μικτή Χορωδία  Δήμου Αλμυρού

Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατερίνης «Παιδεία Παράδοσης».

Χορωδία Αιγινίου «Canto Olympus» & Μικτή Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Παιδεία Παράδοσης» Κατερίνης

Μεικτή Πολυφωνική Χορωδία  Μ.Σ «Ορεστίδος»

Το πρόγραμμα έκλεισε με κοινό τραγούδι «Η Μυρτιά» του Μίκη Θεοδωράκη,  που αποδόθηκε από όλες τις Χορωδίες που συμμετείχαν.

Επίσης την Κυριακή 30 Ιουνίου 2024 με την συμμετοχή   των :

Χορωδία Πολιτ. &  Εξωρ/κου Συλλόγου Φουντουκλή  Καστοριάς

Πολιτιστικός Σύλλογος  Πτολεμαΐδας « Ο Σωτήρας»

«Καστοριανόν Άσμα»  Πολιτιστικού Συλλόγου «Αθανάσιος Χριστόπουλος» Καστοριάς

Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Ιερισσού « Ο Κλειγένης»

Church Choral Society “Branko” Nis Serbia, η οποία ενθουσίασε το κοινό με το ποιοτικό της πρόγραμμα,  στο οποίο περιλαμβανόταν και ελληνικά χορωδιακά τραγούδια, τόσο θρησκευτικά όσο και κοσμικά. Τέτοιου επιπέδου Χορωδίες, σπάνια έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το κοινό της πόλης μας. Κυριολεκτικά μας απογείωσαν και με τις αγγελικές φωνές τους και μας ανέβασαν στους ουρανούς. Το κοινό που γέμισε το Πολιτιστικό κέντρο κυριολεκτικά τους αποθέωσε για την  φανταστική απόδοση τους!

 Θα πρέπει να σημειωθεί ότι,  η τιμώμενη Χορωδία από το Nis  συμμετείχε στη Θεία λειτουργία στο Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής την Κυριακή 30 Ιουνίου, αφήνοντας άριστες εντυπώσεις!

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κ. Δημήτριος Σαββόπουλος, ο οποίος τιμήθηκε από τον Μορφωτικό Σύλλογο «Η Ορεστίς» για την προσφορά του στο θεσμό, ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού κ. Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Συλλόγων και Φορέων και πλήθος κόσμου, που για ένα ακόμη Χορωδιακό Φεστιβάλ κατέκλυσε το Πολιτιστικό Κέντρο και με το θερμό τους χειροκρότημα αποζημίωσε όλες τις Χορωδίες για την θαυμάσια απόδοση και ερμηνεία τους.

Η φετινή 22η Διεθνής Χορωδιακή συνάντηση άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, τόσο για την οργανωτική της αρτιότητα, όσο και για την ποιοτική της διάσταση Όλες οι Χορωδίες, που συμμετείχαν στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ, παρουσίασαν με αρτιότητα τα προγράμματα τους, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού!  Εντυπωσίασε, όπως ήταν φυσικό, η τιμώμενη Χορωδία Church Choral Society “Branko” Nis Serbiaη οποία έκλεισε εντυπωσιακά το πρόγραμμα του 22ου Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, ότι όλοι οι συμμετέχοντες μίλησαν με τα πιο θερμά λόγια για την σπουδαία αυτή διοργάνωση, το υψηλό οργανωτικό της επίπεδο και την ποιότητα των Χορωδιακών συνόλων που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ.

Η Μεικτή Πολυφωνική Χορωδία της «Ορεστίδος», ως οικοδεσπότης συμμετείχε στο φεστιβάλ με δύο Προγράμματα. Ένα εκκλησιαστικό, την Παρασκευή 28 Ιουνίου στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής και ένα κοσμικό το Σάββατο 29 Ιουνίου στο Πολιτιστικό Κέντρο. Θαυμάσια η επιλογή των προγραμμάτων της, περιελάμβανε ιδιαίτερα υψηλά ποιοτικά τραγούδια και ύμνους, τα οποία απέδωσε με αρτιότητα, δείγμα της μεθοδικής και σκληρής δουλειάς που γίνεται από την Μαέστρο της Αργυρώ Χαραλάμπους και τα μέλη της Χορωδίας της Ορεστίδος. Δίκαια κέρδισε τον έπαινο και το παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού και στις δύο συναυλιακές ενότητες που συμμετείχε!

Παράλληλες εκδηλώσεις:

Στα πλαίσια του 22ο    Διεθνούς  Χορωδιακού  Φεστιβάλ  λειτούργησε τις ημέρες του Φεστιβάλ  Έκθεση Ζωγραφικής της  διακεκριμένης ζωγράφου και συνεργάτιδος της «Ορεστίδος» κ.  Νίνας Χαρίτωνος, στο «φουαγιέ» του Πολιτιστικού Κέντρου, αφήνοντας άριστες εντυπώσεις και δίνοντας ένα άλλο υψηλό αισθητικό αποτύπωμα στον χώρο!

Οργάνωση:

Μορφωτικός Σύλλογος «Η Ορεστίς» Άργους Ορεστικού

Δήμος  Άργους Ορεστικού

Περιφερειακή  Ενότητα Καστοριάς

Ελπίζουμε ότι και στο επόμενο Χορωδιακό μας Φεστιβάλ θα έχουμε ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή και ακόμη πιο αναβαθμισμένο ποιοτικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το Φεστιβάλ στο Λίνκ:

https://youtu.be/rfCVVfZuRKM

“Η Ορεστίς”

Προηγούμενο Άρθρο

Δήμος Καστοριάς: Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ»  για το διάστημα 5-7 Ιουλίου 2024

Επόμενο Άρθρο

Δημογραφικό: Μεγαλώνει το χάσμα θανάτων και γεννήσεων – Ποιες περιοχές έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό θνησιμότητας και ποιες γεννήσεων

Τελευταία από Εκδηλώσεις