Ένταξη του έργου: “Βελτίωση οδού από οικισμό Γράμμο προς λίμνη Γκιστόβα”, προϋπ: 74.000,00€

Την ένταξη του έργου με τίτλο: «Βελτίωση οδού από οικισμό Γράμμο προς λίμνη Γκιστόβα>> προϋπολογισμού: 74.000,00€., ενέκρινε με απόφασή της, η Περιφερειακή Επιτροπή Περιφέρειας  Δυτικής Μακεδονίας κατά τη συνεδρίαση, την Δευτέρα 01 Ιουλίου 2024.

Με το έργο αυτό θα εκτελεσθούν εργασίες κατασκευής τριών ιρλανδικών διαβάσεων που θα βελτιώσουν την σύνδεση του οικισμού του Γράμμου με τη λίμνη Γκιστόβα.

Η 1η ιρλανδική διάβαση θα κατασκευασθεί σε απόσταση 450 μέτρων περίπου μετά από τον οικισμό του Γράμμου.

Η  2η ιρλανδική διάβαση θα κατασκευασθεί σε απόσταση 1000 μέτρων περίπου μετά από τον οικισμό του Γράμμου.

Η 3η ιρλανδική διάβαση θα κατασκευασθεί σε απόσταση 750 μέτρων περίπου   πριν από τον οικισμό του Γράμμου.

Aνάντι και κατάντι των ιρλανδικών θα πραγματοποιηθούν εργασίες καθαρισμού από τα φερτά υλικά και θα εκτελεσθούν εργασίες λιθοδέματος με λίθους της περιοχής και επικάλυψη με σκυρόδεμα.

Σκοπός της κατασκευής του λιθοδέματος είναι η προστασία των ιρλανδικών από την υποχώρηση των εδαφών λόγω της μεγάλης ποσότητας υδάτων σε συνδυασμό με την μεγάλη και ογκώδη στερεοπαροχή .

Η επίβλεψη του έργου θα γίνει από την Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς και θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων της Π.Ε. Καστοριάς της Περιφέρειας  Δυτικής Μακεδονίας.

Π.Ε. Καστοριάς

Προηγούμενο Άρθρο

Brevet Καστοριάς 2024: «Ο Δρόμος της Μνήμης», από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Καστοριάς “620” & τον Δήμο Καστοριάς το Σάββατο 06 Ιουλίου (φωτο)

Επόμενο Άρθρο

Εγκατάσταση σύγχρονου εξοπλισμού Εικονικής Πραγματικότητας (VR) στο τουριστικό περίπτερο του Δήμου Καστοριάς (φωτο)

Τελευταία από Τοπικά Νέα