6 νεκροί και 8 τραυματίες από επίθεση ενόπλων σε τζαμί στο κεμπέκ του Καναδά

κατηγορία : Διεθνή από

Δύο άτομα συνελήφθησαν μετά από πυροβολισμούς σε τέμενος στην Πόλη του Κεμπέκ, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της αστυνομίας που επιβεβαίωσε την ύπαρξη έξι νεκρών και τουλάχιστον 8 τραυματιών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μέσα στο τζαμί ήταν συγκεντρωμένοι περίπου 40 άνθρωποι που προσεύχονταν τη στιγμή που οι τρεις δράστες -σύμφωνα με μάρτυρα- εισέβαλαν και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του τεμένους δήλωσε ότι πέντε άτομα σκοτώθηκαν από τα πυρά κατά τη διάρκεια της απογευματινής προσευχής, ενώ άλλος μάρτυρας είχε πει νωρίτερα ότι οι ένοπλοι που εισέβαλλαν στο τέμενος, όπου βρίσκονταν 40 άτομα, ήταν τρεις. Ωστόσο, η αστυνομία δήλωσε ότι η επίθεση έγινε από δύο άτομα.Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Le Soleil, ο ένας από τους δράστες είχε ένα AK-47 και ο άλλος είναι 27 χρονών.

Ένας αυτόπτης μάρτυς δήλωση σε τοπικά ΜΜΕ ότι δύο μασκοφόροι μπήκαν στο τζαμί. «Μοπυ φάνηκε ότι είχαν προφορά Κεμπεκουά. Άρχισαν να πυροβολούν και καθώς πυροβολούσαν φώναζαν την ίδια ώρα «Αλάχου άκμπαρ». ΟΙ σφαίρες χτύπησαν ανθρώπους που προσεύχονταν. Άνθρωποι που προσεύχονταν έχασαν τις ζωές τους. Μια σφαίρα ξύρισε το κεφάλι μου! Υπήρχαν και παιδιά. Ήταν εκεί κι ένα τρίχρονο με τον πατέρα του!»

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές τα θύματα είναι ηλικίας 35-70 ετών. 39 άνθρωποι κατάφεραν να ξεφύγουν χωρίς τραύματα απ’ το μακελειό στη συνοικία Σεντ Φουά.

Οι καναδικές Αρχές ενημέρωσαν ότι δύο από τους τρεις δράστες έχουν συλληφθεί, χωρίς να υπάρξει αναφορά για το αν ο τρίτος διέφυγε. Όπως τόνισαν μάλιστα, ένας εξ αυτών χρησιμοποίησε Καλάσνικοφ.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, οι πυροβολισμοί ακούστηκαν γύρω στις 8 τοπική ώρα στο Ισλαμικό Πολιτιστικό Κέντρο στο Sainte-Foy, ενώ υπάρχει φόβος για ακόμη περισσότερους νεκρούς, αλλά και τραυματίες, χωρίς όμως να υπάρχει επίσημη ενημέρωση από την αστυνομία.

Η αστυνομία του Κεμπέκ γνωστοποίησε με ανάρτησή της στο Twitter, ότι η κατάσταση έχει τεθεί υπό έλεγχο στο τέμενος. Σύμφωνα με την ίδια ανάρτηση, οι εγκαταστάσεις του τεμένους βρίσκονται υπό τον έλεγχο της αστυνομίας, ενώ αυτό, έχει εκκενωθεί.

Τριντό: Πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση

Ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, χαρακτήρισε την επίθεση κατά του τεμένους στο Κεμπέκ, ως «τρομοκρατική επίθεση κατά των μουσουλμάνων».

«Καταδικάζουμε την τρομοκρατική επίθεση κατά των μουσουλμάνων σ’ ένα κέντρο προσευχής και καταφυγίου», δήλωσε σε ανακοίνωσή του, ο Τριντό.

Πηγή: koolnews.gr |  6 νεκροί και 8 τραυματίες από επίθεση ενόπλων σε τζαμί στο κεμπέκ του Καναδά | KoolNews